Ελλάδα

Η Κως υποδέχτηκε με νησιώτικα τους πρώτους επισκέπτες της! (video)

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού μετά την λαίλαπα του κορονοϊού, η πολιτική ηγεσία του τουρισμού υποδέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης, 29.06.2020, την πρώτη πτήση της TUI στην Κω. Παρουσία φορέων και επαγγελματιών του νησιού, σύσωμη η πολιτική ηγεσία του τουρισμού έστειλε μήνυμα ασφάλειας και αλληλεγγύης στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα, σηματοδοτώντας έτσι και το πέρασμα της τουριστικής περιόδου στο επόμενο στάδιο.

Δείτε πώς υποδέχτηκε η Κως τους πρώτους ταξιδιώτες

Η Κως, ο Θεοχάρης και ο τουρισμός

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αμέσως μετά την προσγείωση της πρώτης πτήσης της TUI στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι το αποτέλεσμα “μιας τεράστιας” προσπάθειας για να ανοίξει τα φτερά του ο ελληνικός τουρισμός με προτεραιότητα την ασφάλεια. Αφού στάθηκε στις μέχρι τώρα δράσεις του υπουργείου τουρισμού για να γίνει πραγματικότητα η σημερινή ημέρα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για το επόμενο στάδιο, που δεν είναι άλλο από την ασφαλή παραμονή των ταξιδωτών στην χώρα μας, όπως είπε.

Η Κως η γεννέτειρα του Ιπποκράτη, καλωσορίζει τους πρώτους επισκέπτες της και αττενίζει με αισιοδοξία την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, που μόλις ξεκίνησε για τα ελληνικά νησιά, ανάφερε ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Νικηταράς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Κωνσταντίνα Σβήνου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι σήμερα ουσισαστικά εκκίνησε η τουριστική περιόδο για την Ελλάδα. Η κα Σβήνου, αφού εστίασε στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, επεσήμανε ότι ο τουριστικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του για να υποδεχτεί και το τουριστικό ρεύμα που θα ακολουθήσει στους ελληνικούς προορισμούς.

Μηνύματα… υποδοχής

Το δικό του εξάλλου μήνυμα ασφαλής διαμονής στην Ελλάδα έστειλε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, υπογράμμισε ότι η εφαρμογή ενός πρωτοποριακού επιδημιολογικού αλγορίθμου, θα διασφαλίσει στοχευμένους ελέγχους με τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

«Ξεκινούν σήμερα τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Από τον Μάιο παρατηρούμε αύξηση της ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη της σεζόν. Υπάρχει καλός συντονισμός μεταξύ της TUI, των ελληνικών ξενοδοχείων και των κρατικών αρχών στην Ελλάδα. Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο για να προσφέρουμε και πάλι στους επισκέπτες μας μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες», λέει ο Σεμπάστιαν Έμπελ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου TUI, σε ανακοίνωση του.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες της TUI από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο όμιλος εκπροσωπείται στη χώρα για περισσότερα από 40 χρόνια και προσφέρει πάνω από 1.500 ελληνικά ξενοδοχεία. Τα τελευταία χρόνια, η TUI επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των δικών της ξενοδοχειακών brands και concepts στην Ελλάδα, με συνολικά 49 ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία σε συνεργασία με την Atlantica Hotels & Resorts. Μόνο το καλοκαίρι του 2019, προστέθηκαν έξι νέα ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα της TUI. Σε λίγες μέρες ανοίγει το νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα της Κρήτης, το οποίο αποτελεί το τρίτο Robinson Club στην Ελλάδα.

«Μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ξεκινήσαμε πριν από δύο εβδομάδες τα ταξιδιωτικά προγράμματά μας. Τα πρώτα ταξίδια στις Βαλεαρίδες Νήσους και την Πορτογαλία, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία. Ξεκινάμε σήμερα στην Ελλάδα και ακολουθούν σύντομα τα Κανάρια Νησιά και η Κύπρος», προσθέτει ο Σεμπάστιαν Έμπελ.

Αύριο, τέλος, ολοκληρώνεται η επίσημη επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού στην Κω, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η κοινή συνέντευξη Τύπου με τον μεγαλύτερο διεθνή tour operator, την TUI, και οι ειδήσεις που θα εξαχθούν από αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Η ουρά Αθηνών - Λαμίας
8
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 9
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
42