Ελλάδα

Πανελλήνιες: Στα σκαριά το νέο σύστημα εξετάσεων! Όλες οι αλλαγές

- Θα μετρούν οι ενδοσχολικοί βαθμοί - Η εισαγωγή στα ΑΕΙ θα γίνεται σε σχολές, όχι σε τμήματα - Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας - Στόχος να περιοριστεί το άγχος των μαθητών και η φροντιστηριακή εκπαίδευση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εξετάσεις ενδοσχολικού τύπου, με τους υποψηφίους να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, του οποίου ο σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη για τις αλλαγές στις Πανελλήνιες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, ο όγκος της σχολικής ύλης θα περιοριστεί και οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα έχουν λιγότερα μαθήματα, τα οποία θα διδάσκονται σε περισσότερες ώρες.
Οι μαθητές θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα: στη Γλώσσα, σε δύο μαθήματα προσανατολισμού με βάση την κατεύθυνση των σπουδών (π.χ. Μαθηματικά και Φυσική ή Αρχαία και Ιστορία) και σε ακόμη ένα μάθημα επιλογής τους (π.χ. Βιολογία), το οποίο θα τους επιτρέπει να διευρύνουν το πεδίο των σχολών, στις οποίες θα μπορούν να εισαχθούν.

[read4more]

Προκρίνεται να υπάρχουν δύο κατευθύνσεις σπουδών – η θεωρητική και θετική- ενώ μάλλον δεν θα υπάρχει οικονομική κατεύθυνση.

Για το εθνικό απολυτήριο, θα μετρούν οι βαθμοί του πρώτου τετραμήνου, οι οποίοι θα προκύπτουν και μέσω εργασιών των μαθητών, και εύλογα οι βαθμοί του δευτέρου τετραμήνου, οι οποίοι θα προκύπτουν από τις πανελλήνιες εξετάσεις στα τέσσερα μαθήματα.

Ωστόσο, για τη διαμόρφωση των μονάδων πρόσβασης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα οι βαθμοί του δευτέρου τετραμήνου (δηλαδή της εξέτασης στις πανελλήνιες), χωρίς να έχει προσδιοριστεί το ποσοστό βαρύτητας μεταξύ των γραπτών του πρώτου και του δευτέρου τετραμήνου, αλλά με σημείο εκκίνησης το 80-20 υπέρ των Πανελλαδικών.
Εξετάζεται αν οι βαθμοί στα τρία μαθήματα θα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή για τις συνολικές μονάδες κάθε υποψηφίου.

Η εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ θα γίνεται σε σχολές. Ωστόσο, μελετάται πώς θα υλοποιηθεί ο διαχωρισμός των φοιτητών, οι οποίοι θα έχουν εισαχθεί σε σχολή και όχι σε τμήμα, όπως τώρα.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα : Τους 33 βαθμούς αγγίζει η θερμοκρασία – Βροχές στα ορεινά και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες
καιρός
Εμφανίστηκαν ως τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ και έκλεψαν 200 χρυσές λίρες και κοσμήματα από ηλικιωμένο ζευγάρι – «Χάθηκαν κόποι μιας ζωής»
«Μου λέει ότι τα χρυσά αντικείμενα κινδυνεύουν γιατί είναι ευάλωτα σε αυτές τις μεταβολές της τάσεως και πιθανότατα να λιώσουν», δηλώνει θύμα απάτης
Περιπολικό