Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Θα απέδιδε ένα ολικό και πιο σκληρό lockdown

Και ο Καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης τάχθηκε υπέρ ενός ακόμα πιο σκληρού και ολικού lockdown.

Μιλώντας στο MEGA και σχολιάζοντας την σχετική πρόταση του γιατρού και ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη στην ίδια εκπομπή, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως κάτι τέτοιο θα είχε αποτελέσματα.

«Όταν είμαστε σε ημικλείσιμο, να προετοιμαζόμαστε για να ανοίγουμε καλύτερα και πιο οργανωμένα» είπε.

Κατά τα άλλα, και ο κ. Σαρηγιάννης επιβεβαίωσε πως το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα ανοίξει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Μέχρι τότε εκτιμά ότι η εικόνα θα είναι καλύτερη, σε σχέση με σήμερα. Όπως είπε, το σημαντικό είναι να αξιοποιήσουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες ώστε μετά να είμαστε πιο έτοιμοι για άρση της καραντίνας.

Για την Θεσσαλονίκη υποστήριξε πως υπάρχει μια είπε αυξητική τάση στα κρούσματα αλλά είναι ελεγχόμενη. Αυτό που ανησυχεί είναι τα μεταλλαγμένα στελέχη και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σφοδρές βροχές και καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron – Άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 και στη Θράκη τους 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου
ΚΑΙΡΌς
Η κακοκαιρία Byron «σφυροκοπά» την χώρα: Πως θα κινηθεί τις επόμενες ώρες, μαζικά μηνύματα από το 112
Στο έλεος της κακοκαιρίας ολόκληρη η χώρα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια - Συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
7