Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μέσω Χάγης

Αυτός ο τρόπος επίλυσης της διαφοράς ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία επελέγη καθώς τα συνταγματικά προσκόμματα της Αλβανίας εμπόδιζαν την διευθέτηση των διαφορετικών προσεγγίσεων.

Σε συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ήρθαν Ελλάδα και Αλβανία, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Εντι Ράμα.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ράμα ότι «έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην υποβολή του ζητήματος αυτού στη διεθνή δικαιοσύνη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Αυτός ο τρόπος επίλυσης της διαφοράς ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία επελέγη καθώς τα συνταγματικά προσκόμματα της Αλβανίας εμπόδιζαν την διευθέτηση. Υπενθυμίζεται πως οι δύο χώρες είχαν καταλήξει σε συμφωνία, ωστόσο ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, είχε προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο που την απέρριψε.

Δείτε τι μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στα Τίρανα:

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί της Πέμπτης - Οι έξι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Η ΕΜΥ κάνει λόγο για κόκκινη προειδοποίηση και μιλά για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια
άνθρωπος με ομπρέλα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη «χρυσή» ληστεία στο κοσμηματοπωλείο της Χαλκιδικής με λεία 580.000 ευρώ - Δείτε πως χτύπησαν οι 2 «Ροζ Πάνθηρες»
Μέσα στις επόμενες ημέρες η απόφαση των αρμόδιων δικαστικών Αρχών για την έκδοση των συλληφθέντων στη χώρα μας - Καρέ - καρέ η δράση τους
Από τη ληστεία στη Χαλκιδική
Σε θέση «μάχης» οι αγρότες πριν την εξειδίκευση των μέτρων – Ενισχύονται τα μπλόκα, ο χάρτης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί - Ιερέας μετέβη στην Περιμετρική Πατρών για τον αγιασμό των αγροτών και των τρακτέρ - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σε Πάτρα, Έβρο, Λάρισα
Αγρότες