Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

2.200 τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» τη Νάπολη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι αντιδράσεις και οι διαδηλώσεις κατά της νέας χωματερής συνεχίζονται και όσο δε βρίσκεται λύση, τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης συσσωρεύονται, απειλώντας την υγεία των κατοίκων.

Οι διαδηλώσεις στην πόλη Τζουλιάνο, οι κάτοικοι της οποίας αντιτίθενται στη μεταφορά των σκουπιδιών στη Ραβέρνα ντελ Ρε, καθυστερούν σημαντικά την αποκομιδή των σκουπιδιών από τη Νάπολη, όπου τεράστιοι σωροί από σκουπίδια κλείνουν ολόκληρα τμήματα δρόμων.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών στη χωματερή τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής όταν ένας αστυνομικός τον χτύπησε.

Οι πυροσβέστες της Νάπολης και της γύρω περιοχής αναγκάστηκαν να επέμβουν 40 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα για να σβήσουν τις φωτιές που άναβαν σε σωρούς σκουπιδιών, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης. Πολλά οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών υπέστησαν υλικές ζημιές.

Αυτή η κατάσταση αποτελεί αποτυχία για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι που την Πέμπτη είχε υποσχεθεί ότι «μέσα σε τρεις ημέρες» θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από τη Νάπολη. Την Παρασκευή μάλιστα είχε δηλώσει πως κατέληξε σε συμφωνία με τους δημάρχους των εμπλεκομένων κοινοτήτων, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση των σκουπιδιών.

Εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες το Τερτσίνιο, κοντά στη Νάπολη, είναι θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που ζητούν το κλείσιμο της ανοιχτής χωματερής που υπάρχει στην περιοχή και αντιτίθενται στο άνοιγμα μίας καινούργιας. Ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι δεν θα ανοίξει δεύτερη χωματερή στο Τερτσίνιο.

Παρά αυτή τη συμφωνία τα σκουπίδια παραμένουν στη Νάπολη καθώς υπάρχουν προβλήματα στις δύο χωματερές, όπου θα έπρεπε να πάνε τα σκουπίδια που αρχικά προορίζονταν για το Τερτσίνιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε