Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Άφησαν παιδιά να “παίζουν” με τον πύργο ελέγχου!

Άφησαν παιδιά να “παίζουν” με τον πύργο ελέγχου!
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας στα περισσότερα αεροδρόμια έχουν γίνει αυστηρότερα κάποιοι άφησαν δύο παιδιά

 

να έχουν πρόσβαση στη διαδικασία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.
 
Αυτό έγινε σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο J.F.K της Νέας Υόρκης. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή αυτό έγινε τον περασμένο μήνα.
 
Μετά από την έρευνα που έγινε για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά σε δύο διαφορετικές ημέρες βρέθηκαν στον πύργο ελέγχου και για το λόγο αυτό ετέθησαν σε διαθεσιμότητα ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και ένας επόπτης του αεροδρομίου.
 
Το ένα περιστατικό έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, όπως αποκαλύπτεται από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες πιλότου και ελεγκτή, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στην περίπτωση αυτή ακούγεται ένα παιδί, που πιστεύεται ότι είναι 7 χρόνων, που δίνει οδηγίες στους πιλότους για την απογείωση.
 
Μετά τη συνομιλία του παιδιού με τον πιλότο, ακούγεται ένας ενήλικας που λέει στον πιλότο: “Αυτά γίνονται φίλοι όταν τα παιδιά δεν έχουν σχολείο”.
 
Το δεύτερο περιστατικό έγινε στις 17 Φεβρουαρίου, όπου το ρόλο του ελεγκτή είχε ένα κορίτσι, το οποίο μίλησε στους πιλότους δύο αεροσκαφών. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τα παιδιά του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.
 
“Η λάθος κρίση δεν παραβιάζει μόνο την πολιτική της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και τη κοινή λογική”, δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Ράντι Μπάμπιτ, χαρακτηρίζοντας “απολύτως απαράδεκτη” τη στάση του ελεγκτή.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε