Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναστάτωση στον Καναδά από τα "πράσινα" Χριστούγεννα

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2011 | 10:28
Πρώτη δημοσίευση: 21.12.2011 | 23:03

Επειδή ο Δεκέμβριος είναι κατά 6-7 βαθμούς θερμότερος από ό,τι συνήθως,το χιόνι έχει λιώσει στις περιοχές, που κάλυψε.

Αναστατωμένοι είναι οι Καναδοί, καθώς οι μετεωρόλοι προβλέπουν «πράσινα» Χριστούγεννα στη μεγαλύτερη επιφάνεια του Καναδά. Με μόλις τέσσερις μέρες απόσταση από τη νύχτα των Χριστουγέννων, ο έγκριτος κλιματολόγος Ντέιβ Φίλιπς προβλέπει πως τα χριστούγεννα φέτος δεν θα είναι λευκά, στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ακτής.

Όπως υποστηρίζει, το Χάλιφαξ, το Μόνκτον, το Μόντρεαλ, η Οτάβα, το Τορόντο, το Γουίνιπεγκ, το Σασκάτσουν, το Κάλγκαρυ, το Έντμοντον, η Βικτώρια και το Βανκούβερ δεν θα έχουν χιονισμένα Χριστούγεννα. Μόνο το Κεμπέκ Σίτυ από τις νότιες περιοχές φαίνεται ότι θα παραμείνει χιονισμένο, αφού το χιόνι καλά κρατεί με ύψος 4 εκατοστά.

«Διαπιστώνουμε ηπιότερες καιρικές συνθήκες στον ανατολικό Καναδά και ψυχρότερες θερμοκρασίες στο δυτικό μέρος», δηλώνει ο καναδός κλιματολόγος.

Σηεμιώνεται ότι τα ξενοδοχεία στα χιονοδρομικά κέντρα δέχονται διαρκώς ακυρώσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ενώ η βιομηχανία του χειμώνα γνωρίζει δύσκολες μέρες, παρότι στις πίστες δημιουργείται τεχνητό χιόνι για τους λάτρεις του σκι.   Διαδώστε αυτό το άρθρο