Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του εκτελεστή της Τουλούζ – Άρχισαν ξανά οι διαπραγματεύσεις μετά από διακοπή ωρών

Οπλισμένος με ούζι, καλάσνικοφ κι άλλα όπλα, ο 24χρονος Αλγερινός, Νο1 ύποπτος για τις δολοφονίες της Τουλούζ, παραμένει ταμπουρωμένος. “Θα παραδοθεί το απόγευμα” προανήγγειλε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με τον Νο1 ύποπτο για το μακελειό σε σχολείο της Τουλούζ και τις δολοφονίες αλεξιπτωτιστών. Συνολικά επτά άνθρωποι έχουν εκτελεστεί από τις 11 Μαρτίου και η γαλλική αστυνομία θεωρεί πως ο “δολοφόνος με το σκούτερ” είναι ο 24χρονος Αλγερινός, που ονομάζεται Μοχάμεντ Μεράχ. 

Ο νεαρός που έχει παραδεχτεί πως είναι ένοχος, λέγοντας πως έκανε ό,τι έκανε για να εκδικηθεί για τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι ταμπουρωμένος σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και είναι οπλισμένος με ούζι, καλάσνικοφ και άλλα όπλα.

Νωρίτερα από το παράθυρο ένα περίστροφο Colt, ζητώντας ως αντάλλαγμα ένα μέσο επικοινωνίας με την αστυνομία. Λίγο μετά ακούστηκε έκρηξη μέσα από το κτίριο όπου έχει κλειστεί. Το μεσημέρι και για αρκετές ώρες, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν αλλά πιο πριν είχε πει πολλές φορές στους αστυνομικούς ότι θα παραδοθεί το απόγευμα.

Αν και αρχικά αρνήθηκε να παραδοθεί, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Κλοντ Ζεάν, ο ύποπτος είπε στην αστυνομία ότι θα παραδοθεί έως το απόγευμα. «Στόχος μας είναι να τον συλλάβουμε ζωντανό, ώστε να μπορέσουμε να τον προσαγάγουμε στη δικαιοσύνη…είναι επιτακτικό για μας», είπε ο Ζεάν στο δίκτυο BFM.

Για να τον πιέσουν να βγει από το κρησφύγετό του, οι γαλλικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση τον αδερφό του, τη μητέρα του και τη σύντροφο του.
Η κράτησή τους μπορεί να διαρκέσει ως τέσσερις ημέρες, με τον Κλοντ Ζεάν να κάνει λόγο για κράτηση προφύλαξης.

Αρχικά, το κτίριο όπου έχει ταμπουρωθεί ο Μεράχ δεν είχε εκκενωθεί. Αντίθετα, οι ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων είχαν πάρει εντολή από την αστυνομία να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να κλείσουν τα πατζούρια!
Μια γυναίκα που μένει στο κτίριο δεν έκρυψε τον (αυτονόητο) φόβο της: ότι μπορεί ο ύποπτος να ανατινάξει τα πάντα για να μην πέσει ζωντανός στα χέρια της αστυνομίας!

Τελικά, το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ όσοι μένουν κοντά στο αποκλεισμένο κτίριο πήραν κι εκείνοι την εντολή να κλείσουν τα παράθυρά τους.
Αγωνία για τους γείτονες...
“Έχω βιντεοσκοπήσει τις δολοφονίες”
Ένα περίεργο τηλεφώνημα δέχτηκε αργά τη νύχτα η αρχισυντάκτρια του τηλεοπτικού δικτύου France 24. Στην άλλη άκρη της γραμμής ένας άνδρας. Της περιέγραψε λεπτομερώς τη σκηνή του εγκλήματος και της δήλωσε ότι είναι ο δράστης των δολοφονιών.

«Οι Εβραίοι σκότωσαν τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε. Ήταν ήρεμος, μιλούσε καλά. Στη συνέχεια είπε ότι είχε ανάγκη να ακουστεί. Δήλωσε επίσης ότι έχει βιντεοσκοπήσει όλες τις δολοφονίες και ότι θα τις αναρτήσει στο Ίντερνετ.


Της είπε επίσης ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα και ότι οι δολοφονίες των τελευταίων ημερών σε Τουλούζ και Μοντομπάν δεν είναι παρά η αρχή μίας σημαντικής τρομοκρατικής εκστρατείας. Δήλωσε αντίθετος με το νόμο για την ισλαμική μαντίλα και αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Αμέσως, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και θεώρησε αξιόπιστες τις δηλώσεις του άνδρα. Έτσι, ξεκίνησαν όλα…

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro, η αστυνομία χρησιμοποιεί συσκευή υπέρυθρων ακτίνων για να εντοπίζει τις κινήσεις του υπόπτου μέσα από τους τοίχους του σπιτιού.

Ο 24χρονος λέγεται ότι είχε συλληφθεί στις 19 Δεκεμβρίου του 2007 στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν για κατασκευή βομβών. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών αλλά δραπέτευσε μερικούς μήνες αργότερα συμμετέχοντας σε μια τολμηρή απόδραση των Ταλιμπάν, δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής των φυλακών στην Κανταχάρ.

Τον πρόδωσε η… Yamaha
Πως κατάφερε η αστυνομία να ξεχωρίσει τον 24χρονο Αλγερινό από τους άλλους δυο υπόπτους; Πρώτα απ’ όλα εντόπισε την ιντερνετική διεύθυνση του αδερφού του, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

Μεταξύ των στόχων της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί με ποιον τρόπο κλείστηκε το ραντεβού με το πρώτο θύμα, όταν ο δράστης απάντησε στη μικρή αγγελία που είχε δημοσιεύσει ο αλεξιπτωτιστής Ιμάντ Ιμπν Ζιατέν για την πώληση της μηχανής του.

Φορώντας πολιτικά, ο 30χρονος αλεξιπτωτιστής δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαρτίου στην Τουλούζ.

Όταν έμαθαν ότι ο δολοφόνος μετακινείται με ένα σκούτερ TMax 530, οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν την αντιπροσωπεία της Yamaha στην περιοχή, όπου έμαθαν ότι μερικές ημέρες νωρίτερα «κάποιος ντυμένος στα μαύρα επισκέφθηκε την αντιπροσωπεία για να ζητήσει την απενεργοποίηση του συστήματος που επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό της μηχανής σε περίπτωση κλοπής».

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρήνος και οργή: 2.000 κόσμος στην κηδεία των θυμάτων της Τουλούζ

Έπιασαν τον δολοφόνο της Τουλούζ; – Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη

Ο δράστης στην Τουλούζη μπορεί να χτυπήσει ξανά

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό σε σχολείο στην Τουλούζ;

Ισλαμιστές ή ακροδεξιοί πίσω από τις δολοφονίες στην Τουλούζ;

Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζ! – 4 οι νεκροί

Πυροβόλησε “εν ψυχρώ” στο κεφάλι 4 αλεξιπτωτιστές και παραμένει άφαντος

Γαλλία: Ένοπλος σκότωσε στρατιώτες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε