Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυξήσεις από 6% στους μισθούς... αλλά στη Γερμανία

Αυξήσεις από 6% στους μισθούς... αλλά στη Γερμανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2012 | 20:38
Πρώτη δημοσίευση: 15.05.2012 | 20:28

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Deutsche Telekom, οι αυξήσεις θα δοθούν σε τρεις φάσεις μέσα στους επόμενους 27 μήνες.

Οι 18.500 εργαζόμενοι της εταιρείας συστημάτων πληροφορικής T-Systems, θυγατρικής του γερμανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom, κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για αύξηση του μισθού τους σε ποσοστό άνω του 6% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ένα ποσοστό που φαίνεται ότι έχει γίνει κανόνας στη Γερμανία.

Το συνδικάτο Verdi που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις διευκρίνισε ότι η συμφωνία συνοδεύεται από εγγυήσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2013.

Οι 50.000 υπάλληλοι της μητρικής εταιρείας Deutsche Telekom έχουν ήδη λάβει αυξήσεις 2% στο μισθό τους, όπως και οι περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Στη Γερμανία οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς γίνονται μεταξύ εργοδοτών και συνδικαλιστών για ολόκληρους τομείς ή για κάποιες συγκεκριμένες, μεγάλες εταιρείες. Τα συνδικάτα φαίνεται ότι τηρούσαν στάση αναμονής κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά πλέον διεκδικούν καλύτερους μισθούς. Το συνδικάτο IG Metall κινητοποιείται από τις αρχές Μαΐου ζητώντας αυξήσεις 6,5% στον τομέα της μεταλλουργίας, που απασχολεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει παραδεχτεί ότι έχει φτάσει ο καιρός για να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς.

Η συγκράτηση των μισθών στη Γερμανία επικρίνεται συχνά από τις γειτονικές χώρες καθώς περιορίζει την κατανάλωση και επομένως τις εισαγωγές, γεγονός που εμποδίζει τους εταίρους του Βερολίνου από το να επωφεληθούν από την άνθηση της γερμανικής οικονομίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός! Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός!
  2. Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη,  μούλιασε  η Πάτρα Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη, "μούλιασε" η Πάτρα
  3. Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι! Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι!
  4. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες] Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες]
  5. Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο! Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο!
  6. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία