Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

David Bowie: Ο Kurt Cobain, η διασκευή και το “f@ck you” σε πιτσιρικάδες!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο David Bowie ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ως μία ανεκτίμητη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Μία ιστορία που σχετίζεται με τον Kurt Cobain των Nirvana, είναι απλά ένα μικρό δείγμα του καλλιτεχνικού κεφαλαίου που αφήνει πίσω του ο θρυλικός Βρετανός.

Ο David Bowie πέθανε σε ηλικία 69 ετών, μετά από άνιση μάχη 18 ολόκληρων μηνών με τον καρκίνο. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο, αφού το καλλιτεχνικό του εκτόπισμα ήταν τέτοιο που έκανε το “άστρο” του να λάμπει σε κάθε του εμφάνιση.

“The man who sold the world”

Υπάρχει, ωστόσο και μία ιστορία που αποδεικνύει ότι ο David Bowie αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες συναδέφλους του.

Το “The man who sold the world” είναι το τρίτο studio album του θρυλικού performer, που κυκλοφόρησε το 1970 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και λίγους μήνες αργότερα στη Βρετανία. Το ομώνυμο τραγούδι αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, με πολλούς καλλιτέχνες να επιχειρούν να το διασκευάσουν τα επόμενα χρόνια.

Μία από τις πλέον επιτυχημένες, ήταν αυτή των Nirvana, με την φωνή του αξεπέραστου Kurt Cobain να δίνει το δικό του “χρώμα” σε ένα τραγούδι “κόσμημα”.

Ο Kurt Cobain ερμήνευσε το “the man who sold the world” κατά την διάρκεια μίας unplugged συναυλίας των Nirvana για το MTV, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία. Τα κομμάτια ερμηνεύτηκαν μόνο με ακουστικές κιθάρες, όχι ηλεκρτικές, ωστόσο η ανεπανάληπτη φωνή και σκηνική παρουσία του Kurt Cobain έφτανε και… περίσσευε για να μη χάνει ούτε λίγο… ηλεκτρισμό το αποτέλεσμα.

Ακούστε την εκπληκτική εκτέλεση των Nirvana

 

Ατάκα… δηλητήριο!

Ήταν τόσο “δυνατή” η εκτέλεση των Nirvana στο συγκεκριμένο κομμάτι, που όταν ο David Bowie το ερμήνευσε σε μία δική του συναυλία αρκετό καιρό μετά, τον πλησίασαν κάποιοι πιτσιρικάδες και του είπαν το… αμίμητο: “Είναι τέλειο που λες τραγούδια των Nirvana”!

Όπως αναφέρει το joe.ie, η… πληρωμένη απάντηση του David Bowie ήρθε με κάποια… “γαλλικά”! “Fuck you, you little tosser” ήταν η αντίδραση του Bowie, με την λέξη “tosser” να έχει ως μετάφραση κάποιον που… αυνανίζεται!

Πάντως, ο ίδιος ο Bowie είχε μόνο καλά λόγια να πει για την εκτέλεση των Nirvana, αφού δήλωνε έκπληκτος που η δουλειά του άρεσε στον Kurt Cobain, συμπληρώνοντας μάλιστα πως θα ήθελε να συζητήσει μαζί του για τους λόγους που τον οδήγησαν να διασκευάσει το συγκεκριμένο κομμάτι.

Ακούστε την πρωτότυπη εκτέλεση του αξεοπέραστου David Bowie

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε