Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δείτε, ποιές είναι, οι καθαρότερες παραλίες, στην Ευρώπη...

Δείτε,  ποιές είναι,  οι καθαρότερες παραλίες,  στην Ευρώπη...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.06.2010 | 12:40
Πρώτη δημοσίευση: 14.06.2010 | 11:20

Ποιές,  πληρούν τα μικροβιολογικά κριτήρια,  για ασφαλή κολύμβηση...

Σύμφωνα με αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα, οι ακτές της Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Πορτογαλίας, σχεδόν στο σύνολό τους πληρούν τα μικροβιολογικά κριτήρια για ασφαλή κολύμβηση και βρίσκονται στην κορυφή των 20.000 ακτών και εσωτερικών υδάτων κολύμβησης της Ευρώπης.

Οι ελληνικές ακτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή διαπιστώνει,  πολύ σημαντική βελτίωση,  της ποιότητας των ακτών,  σε όλη την Ευρώπη κατά την τελευταία 20ετία,  καθώς τα ποσοστά κατάλληλων ακτών,  αυξήθηκαν κατά την περίοδο αυτή από 80% σε 96%. 


Η  συγκεκριμένη αξιολόγηση περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση,  σχετικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, η οποία καταρτίζεται από τα κράτη-μέλη με βάση δειγματοληψίες, τα αποτελέσματα των οποίων προσκομίζονται στην επιτροπή.

Τα στοιχεία που κοινοποίησαν οι ελληνικές αρχές ύστερα από εργαστηριακές αναλύσεις,  που πραγματοποιήθηκαν το 2009 στα θαλάσσια ύδατα 1.277 παραλιών, δείχνουν ότι το 99,8% αυτών ανταποκρίνονται στα ελάχιστα υποχρεωτικά ποιοτικά πρότυπα. 


Το ποσοστό της Κύπρου είναι,  99,1% (η Κύπρος έχει, κατά την επιτροπή, εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης), της Γαλλίας 96,4% (η Γαλλία υφίσταται μια ελαφρά πτώση κατά 0,8% σε σχέση με το 2008), ενώ 98,6% έχει η Πορτογαλία. 

Διαβάστε επίσης,  τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα...


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook