Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν βρίσκει… την τρύπα ο Φρανσουά Ολάντ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτό από youtube
Φωτό από youtube

Τα ευτράπελα στις εκλογικές διαδικασίες είναι πάντοτε στο επίκεντρο! Σε ένα από αυτά, ίσως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, ο Φρανσουά Ολάντ ψήφισε και δεν… ψήφισε στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας!

Οι περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία είχαν νικήτρια κι αυτή ήταν η Μαρίν Λεπέν. Ο πρώτος γύρος των εκλογών που έγιναν στη Γαλλία την Κυριακή (06.12.2015) αποδείχθηε… υγιεινός περίπατος για το ακροδεξιό κόμμα.

Η Μαρίν Λε Πεν, πέρα από την ώθηση που ήδη είχε, κατάφερε να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το φόβο των Γάλλων μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς.

Το Εθνικό Μέτωπο κέρδισε τις 6 από τις 13 περιφέρειες, έφτασε το ποσοστό του σε εθνικό επίπεδο στο σχεδόν 28% (28,22%), την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι του Σαρκοζί ήταν δεύτεροι με 27,01% και οι Σοσιαλιστές του Ολάντ έρχονταν τελευταίοι και… καταϊδρωμένοι με 23,36%.

Ωστόσο εκτός από το “σοκ” της ακροδεξιάς (σ.σ. τίτλος που εμφανίστηκε ουκ ολίγες φορές στον γαλλικό Τύπο σήμερα), ένα ακόμη περιστατικό τράβηξε τα βλέματα. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από την ψήφο του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Ο οποίος μπήκε κανονικά στο παραβάν, έκλεισε την κουρτίνα του και έριξε την ψήφο του. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μετά ήταν… τα δύσκολα. Εκεί όπου ο Φρανσουά Ολάντ έπρεπε να ρίξει τον φάκελο στην κάλπη. Μια διαδικασία που είναι φαινομενικά εύκολη και που όμως αποδείχθηκε πιο δύσκολη για τον Γάλλο πρόεδρο…

Δείτε το βίντεο: 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε