Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκτελέστηκαν απαγωγείς παιδιών στην Κίνα

Δύο άνδρες εκτελέστηκαν στην Κίνα, αφού κρίθηκαν ένοχοι για απαγωγές…

…παιδιών, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν.

Ο 55χρονος Χου Μινγκούα και ο 27χρονος Σου Μπίντε, εκτελέστηκαν την Πέμπτη, αφού καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών από διαφορετικά δικαστήρια, επειδή απήγαγαν παιδιά για να τα πουλήσουν. Τα παιδιά προορίζονται κυρίως για άτεκνα ζευγάρια σε αγροτικές περιοχές, που ήθελαν αγόρια.
Ο Χου κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή εννέα παιδιών από το 1999 έως το 2005. Τα πέντε από αυτά εντοπίστηκαν και επέστρεψαν στις οικογένειές τους, αλλά “τα υπόλοιπα αν και εντοπίστηκαν από την αστυνομία δεν βρήκαν τους γονείς τους.
Ο Σου κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή έξι παιδιών στο διάστημα 2005-2006, από τα οποία το ένα δεν έχει επανασυνδεθεί με την οικογένειά του.

Οι απαγωγές παιδιών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα στην Κίνα, που προκαλεί την οργή της κοινής γνώμης, που κατηγορεί την αστυνομία ότι δεν κάνει επαρκείς έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών που χάνονται. Κάθε χρόνο εξαφανίζονται από τα σπίτια τους εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες παιδιά, αρκετά από τα οποία πέφτουν στα χέρια συμμοριών που τα χρησιμοποιούν ως επαίτες. Πολλά παιδιά επίσης πωλούνται σε άτεκνα ζευγάρια, ιδιαιτέρως στις περιοχές όπου οι οικογένειες αποζητούν ένα αγόρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε