Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκτροχιασμός τρένου με ένα νεκρό στη Νάπολι

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Νάπολι.

Η μοιραία αμαξοστοιχία κατευθυνόταν στον κεντρικό σταθμό της πόλης, προερχόμενη από το τουριστικό θέρετρο Σορέντο. Νεκρός είναι ένας άνδρας 70 ετών. Ένας 25χρονος νοσηλεύεται σε κώμα, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 30, σύμφωνα με μέλη των σωστικών συνεργείων του Ερυθρού Σταυρού που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος.
Πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο στον τόπο του δυστυχήματος (ΦΩΤΟ REUTERS)
Τα αίτια που προκάλεσαν τον εκτροχιασμό δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το τρένο είχε αναπτύξει εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα. Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Αλτέρο Ματτεόλι διέταξε έρευνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, αν και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως το τρένο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες (ΦΩΤΟ REUTERS)
Εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο οδηγός να αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα υγείας. Δεν τίθεται θέμα ελλιπούς συντήρησης καθώς οι ράγες είχαν αντικατασταθεί μόλις πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, επιβάτης της αμαξοστοιχίας δήλωσε στην Corriere della Sera δήλωσε πως «είδαμε τον μηχανοδηγό να μιλά στο κινητό. Μετά από την στάση Centro Direzionale, το τραίνο, αντί να στρίψει αριστερά, συνέχισε να πηγαίνει ίσια και προσέκρουσε σε τοίχο».

Παράλληλα με την επιτροπή έρευνας του υπουργείου μεταφορών της Ρώμης, συστάθηκε και δεύτερη επιτροπή, της τοπικής εταιρίας που διαχειρίζεται την σιδηροδρομική σύνδεση της Circumvesuviana, ενώ ξεκίνησε, άμεσα και εισαγγελική έρευνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε