Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 8 Αθήνα Αναλυτικά

Έρχονται νέα μέτρα λιτότητας στο Βέλγιο

Έρχονται νέα μέτρα λιτότητας στο Βέλγιο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.01.2012 | 17:54
Πρώτη δημοσίευση: 12.01.2012 | 17:52

Ανησυχία επικρατεί στο Βέλγιο για το ενδεχόμενο να απαιτηθούν τον Φεβρουάριο και άλλα μέτρα λιτότητας, πέρα των πρόσθετων, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2012, που υιοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση Ντι Ρούπο.

Σύμφωνα με την ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Tijd, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην κλιμακώσει τις πιέσεις της κατά του Βελγίου δεν είναι παρά μια μικρή πίστωση χρόνου προς τη νέα βελγική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η πρώτη αποτίμηση της βελγικής δημοσιονομικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τελικά θετική, στο βαθμό που τα μέτρα λιτότητας που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση κρίθηκαν προς το παρόν επαρκή προκειμένου να πέσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3%. Όλα αυτά όμως υπό την προϋπόθεση ότι η βελγική κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα λιτότητας τον Φεβρουάριο, προσθέτει η εφημερίδα.

Κι αυτό γιατί εκφράζονται έντονες αμφιβολίες για το εάν θα καταστεί δυνατή η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η βελγική κυβέρνηση, εξαιτίας και της αναμενόμενης επιβράδυνσης των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης, η οποία σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, μηδενική, έναντι του 0,8% που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Τον Φεβρουάριο θα διατυπωθούν οι νέες εκτιμήσεις της Επιτροπής, προσθέτει η εφημερίδα, στην βάση των οποίων θα αξιολογηθεί εκ νέου η επάρκεια των μέτρων της βελγικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων από την πλευρά των Βρυξελλών δεν έχει εκλείψει ολοκληρωτικά και θα επανέλθει δριμύτερος τον Φεβρουάριο, εάν κι εφόσον αποδειχτεί ότι το έλλειμμα δεν έχει μειωθεί κάτω από το όριο του 3%.


Διαβάστε

Σταμάτησαν τα πάντα στο Βέλγιο – Απεργία κατά των μέτρων λιτότητας

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  6. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook