Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Έρχονται νέες διαδηλώσεις στη Βρετανία την Τρίτη

ΦΩΤΟ REUTERS

Νέα ημέρα… δράσης διοργανώνουν την προσεχή Τρίτη, 30 του μήνα, οι φοιτητές στη Βρετανία, εντείνοντας τις αντιδράσεις τους για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Ενώ οι καθιστικές διαμαρτυρίες και οι καταλήψεις συνεχίζονται σε πολλά βρετανικά πανεπιστήμια στο Λονδίνο, στην Οξφόρδη και στο Κάρντιφ, την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι της «συντονιστικής επιτροπής για την αντίσταση» κάλεσαν σε μια νέα ημέρα εθνικής κινητοποίησης την ερχόμενη Τρίτη κατά της αύξησης των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Στο Λονδίνο, περίπου 50 φοιτητές πέρασαν τη νύχτα «με ηρεμία» στο κεντρικό κτίριο του UCL (University College London), ενώ 70 φοιτητές εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί την κατάληψη στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Περίπου 10.000 φοιτητές διαδήλωσαν την Τετάρτη σε πολλές περιοχές στο Λονδίνο και 3.000 σε άλλες πόλεις της χώρας που έχουν πανεπιστήμια. Συνολικά 35 άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, κατά τα οποία τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί και 14 διαδηλωτές, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ. Δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν εξάλλου στο Κέμπριτζ, ένας στο Λίβερπουλ, τέσσερις στο Μάντσεστερ και 6 στο Μπράιτον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε