Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

FBI: Θα ανακρίνουν ισλαμιστή, ύποπτο για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης

FBI: Θα ανακρίνουν ισλαμιστή, ύποπτο για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.11.2012 | 09:59
Πρώτη δημοσίευση: 03.11.2012 | 09:58

Οι αρχές της Τυνησίας συμφώνησαν να επιτρέψουν σε ερευνητές του FBI να συναντηθούν με τον τυνήσιο ισλαμιστή που πιστεύεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, στις 11 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν αμερικανοί και τυνήσιοι αξιωματούχοι προβλέπει πως οι ερευνητές θα ανακρίνουν τον Αλι Ανι αλ Χάρζι, παρουσία τυνήσιων αξιωματούχων.

Την συμφωνία αποκάλυψαν δύο αμερικανοί γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων, ο Σάξμπι Σάμπλις και η Λίντσεϊ Γκράχαμ, οι οποίοι τόνισαν σε ανακοίνωσή τους πως "δυστυχώς χρειάστηκε πολύς χρόνος για να υπάρξει συμφωνία ώστε να επιτραπεί σε αμερικανούς ερευνητές να έχουν προσωπική επαφή (με τον αλ Χάρζι), γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα στις προσπάθειες να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης".

Οι δύο γερουσιαστές είχαν έρθει σε επαφή με τις τυνησιακές αρχές και με το FBI για το θέμα αυτό.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε πως οι πιέσεις των γερουσιαστών είναι πιθανόν να βοήθησαν ώστε να πεισθούν οι Τυνήσιοι να επιτρέψουν στο FBI να ανακρίνει τον αλ Χάρζι, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία τον Οκτώβριο, αλλά εκδόθηκε λίγο αργότερα στη γενέτειρά του Τυνησία.

Αμερικανικές πηγές υποστηρίζουν πως ο αλ Χάρζι συμμετείχε στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον αμερικανό πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς και σε άλλους τρεις διπλωμάτες. Ο ακριβής ρόλος του δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά, σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν επικεφαλής των δραστών.

Η ιστοσελίδα Daily Beast έγραψε στις 23 Οκτωβρίου ότι αμέσως μόλις άρχισε η επίθεση στη Βεγγάζη, ο αλ Χάρζι ενημέρωνε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την εξέλιξη των συγκρούσεων. Αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα έδωσε στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τα πρώτα στοιχεία για να ερευνήσουν ποιοι βρίσκονται πίσω από την αιματηρή επίθεση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο