Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στον Πύργο Grenfel: Ξεκίνησε από ψυγειοκαταψύκτη και σκότωσε 79 ανθρώπους!

Φωτιά στον Πύργο Grenfel: Ξεκίνησε από ψυγειοκαταψύκτη και σκότωσε 79 ανθρώπους!

Από έναν ψυγειοκαταψύκτη ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου στον Πύργο Grenfel στο βόρειο Λονδίνο, παρασύροντας στο θάνατο 79 από τους ενοίκους του συγκροτήματος. Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί, αφού εκτιμάται πως μέσα στα διαμερίσματα του κτιρίου υπάρχουν ακόμη σοροί που δεν έχουν βρεθεί.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό, με βάση δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, πως η φωτιά είχε ξεκινήσει από το διαμέρισμα του 4ου ορόφου, στο οποίο έμενε ένας οδηγός ταξί από την Αιθιοπία.

Την Παρασκευή (23.06.2017) όμως, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η φωτιά ξέσπασε από έναν ψυγειοκαταψύκτη και εξαιτίας του εύφλεκτου υλικού που υπήρχε στο κτίριο μετά την ανακαίνισή του, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ενοίκους στα διαμερίσματά τους και καταδικάζοντάς τους σε φρικτό θάνατο.

Η επιθεωρητής της αστυνομίας Φιόνα ΜαΚόρμακ είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ψυγειοκαταψύκτη δεν πρόκειται να ανακληθεί και η κατασκευάστρια εταιρεία πραγματοποιεί περαιτέρω ελέγχους. Σύμφωνα με την αστυνομία, τόσο η μόνωση όσο και τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξωτερική επένδυση του κτιρίου είχαν κριθεί ακατάλληλα σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας.

Η αστυνομία εξάλλου δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγορίας για ανθρωποκτονία, μεταξύ των άλλων αδικημάτων και κακουργημάτων που έχουν διαπραχθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε