Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτογραφία ντοκουμέντο! Τρεις υπουργοί στην φυλακή!

Οι τρεις υπουργοί είναι πρώην υπουργοί της Αιγύπτου και όχι της Ελλάδας. Είναι το αποτέλεσμα της πτώσης της κυβέρνησης του Μουμπάρακ. Η Σαββούλα Λιάτσου μεταδίδει για το NewsIt.

Εβδομαδιαία ρουτίνα φαίνεται ότι γίνεται η διαδήλωση της Παρασκευής στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο. Ο Συνασπισμός της Επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου στην Αίγυπτο καλεί τους πολίτες να λάβουν μέρος σε μια ακόμη διαδήλωση του ενός εκατομμυρίου αύριο μετά την μεσημβρινή προσευχή για να διεκδικήσουν την πλήρη απομάκρυνση κάθε πολιτικού που συνδέεται με το παλιό καθεστώς.

Συγκεκριμένα, ζητούν την απομάκρυνση του πρωθυπουργού ΄Αχμεντ Σαφίκ και των υπουργών Εξωτερικών, Αμυνας, Δικαιοσύνης, και Εσωτερικών, την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και την άρση του νόμου εκτάκτου ανάγκης που ισχύει από το 1981 οπότε δολοφονήθηκε ο τότε πρόεδρος της χώρας Ανουαρ Σαντάτ.

Από την άλλη πλευρά το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που διοικεί τη χώρα στη σελίδα του στο facebook υπεραμύνεται των προσπαθειών που γίνονται για τον εκδημοκρατισμό και τη σταθεροποίηση της χώρας και τονίζει ότι το παλάτι Ορούμπα,όπου έμενε ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του, έχει κλείσει. Η δήλωση αυτή έρχεται σε απάντηση των φημών που ήθελαν τον εκδιωχθέντα πρόεδρο να διοικεί κεκαλυμμένα τη χώρα από το θέρετρο της Ερυθράς , Σαρμ Ελ Σέιχ.

Παράλληλα, καθημερινά είναι τα μηνύματα μέσω των κινητών τηλεφώνων που στέλνει ο στρατός σε όλους τους πολίτες, καλώντας τους να στηρίξουν την μεταρρύθμιση της χώρας, να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να παραδώσουν τα όπλα που τυχόν έχουν φτάσει στα χέρια τους.

Πάντως, σήμερα φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες στο OnAlert ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ έφυγε για τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συνεχίσει την θεραπεία του για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο πάγκρεας στο νοσοκομείο Ταμπούκ.Οι Αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε