Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία: Βομβαρδισμός στη Συρία με… φωτό και video – ISIS: Χτυπήσατε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις

Γαλλία: Βομβαρδισμός στη Συρία με… φωτό και video – ISIS: Χτυπήσατε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις

Είναι ένας πόλεμος. Ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα και εντυπώσεων. Η Γαλλία θέλησε να “απαντήσει” με βία στη βία του Ισλαμικού Κράτους και των τζιχαντιστών του, που το βράδυ της Παρασκευής αιματοκύλησαν το Παρίσι. Η δράση, άλλωστε, έχει και αντίδραση.

Ήταν “υποχρεωμένη” η Γαλλία να “απαντήσει” και το έκανε με 20 βόμβες. Ήθελε να στείλει μήνυμα. Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι δεν θα τη λυγίσει. Και δεν ήθελε να το στείλει μόνο στο Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές. Ήθελε να το στείλει στους συμμάχους της, ήθελε, κυρίως, να το στείλει στους πολίτες της.

Σε εκείνους τους εκατοντάδες που το βράδυ της Κυριακής άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο κοντά στην Παναγία των Παρισίων, την ώρα που μέσα στη Notre Dame γινόταν επιμνημόσυνη δέηση για τα 129 θύματα, έτρεξαν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν. Να ξεφύγουν από τη νέα “επίθεση”. Ο πανικός έφτασε μέχρι κάτω, στην Place de la Republic.

Δείτε εδώ το βίντεο των βομβαρδισμών

Οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο να στείλουν μήνυμα και στην αστυνομία. Στους αστυνομικούς που τρομοκρατημένοι ζητούσαν από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την Παναγία των Παρισίων για να γλιτώσουν!

Γι’ αυτό το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας όχι μόνο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, έδωσε και video από τις επιχειρήσεις. 20 βόμβες έριξαν τα ξημερώματα στη Ράκα της Συρίας, την πόλη που το Ισλαμικό Κράτος έχει ονομάσει πρωτεύουσά του, γαλλικά μαχητικά, σε συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις.

Στο στόχαστρό τους μπήκαν ένα κέντρο διοίκησης, ένα κέντρο στρατολόγησης για τζιχαντιστές, μια αποθήκη όπλων και ένα κέντρο εκπαίδευσης. Όλα τους καταστράφηκαν σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 αεροσκάφη και έριξαν 20 βόμβες. Σύμφωνα πάντως με την ομάδα ακτιβιστών “Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά”, τα γαλλικά μαχητικά βομβάρδισαν

Υπήρξε όμως και “απάντηση” από Ισλαμικό Κράτος. Κι εδώ για λόγους εντυπώσεων. “Χτυπήσατε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις” ήταν το μήνυμα των τζιχαντιστών…

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε