Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η BP θα επιβιώσει μετά την καταστροφή;

Ακόμη υπάρχει διαρροή πετρελαίου. ΦΩΤΟ REUTERS
Ακόμη υπάρχει διαρροή πετρελαίου. ΦΩΤΟ REUTERS
Η ΒΡ είναι αρκετά μεγάλη εταιρία για να επιβιώσει μετά την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος…

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας ΒΡ έχει τους πόρους για να καλύψει το οικονομικό κόστος της καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού.
 
Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του τύπου εάν η κυβέρνηση Ομπάμα ανησυχεί για το εάν η ΒΡ θα καταρρεύσει οικονομικά εξ αιτίας της μεγάλης διαρροής πετρελαίου, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε ότι είναι αρκετά μεγάλη για να απορροφήσει τη δαπάνη.
 
” Έχετε μια εταιρία με τέτοιο μέγεθος κεφαλαίου που μπορεί και θα πληρώσει πλήρως το κόστος της καταστροφής που προκάλεσε και για το οποίο είναι υπεύθυνη”, τόνισε ο Γκιμπς.
 
Η ΒΡ από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως στην αστική και ποινική διερεύνηση της αμερικανικής κυβέρνησης που ξεκίνησε για την τεράστια διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
 
” Η ΒΡ θα συνεργαστεί σε οποιαδήποτε ανάκριση αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως κάνουμε και με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία έρευνας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη” αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας που απεστάλη με email.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε