Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Η μισή Κίνα «διψάει», η άλλη μισή έχει «παγώσει»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Χωρίς πόσιμο νερό έχουν μείνει περίπου 2,2 εκατομμύρια πολίτες στην κεντρική, νότια και ανατολική Κίνα. Την ίδια ώρα, άλλες περιοχές πλήττονται από την κακοκαιρία.

Προκειμένου να προμηθευτούν νερό, χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί καταφεύγουν σε γειτονικές πόλεις για να προμηθευτούν νερό, καθώς η λειψυδρία αφήσει χωρίς νερό μεγάλες εκτάσεις, αναφέρουν διάφορα ΜΜΕ της χώρας.

Οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν από 20 ως 90% κατά περιοχές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως στις επαρχίες Ανχούι και Σαάνχι, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι ελλείψεις νερού κυρίως σε περιοχές όπως είναι η Σάντονγκ και η Χενάν ήδη από το Νοέμβριο έχουν προκαλέσει καταστροφή στη συγκομιδή σε πάνω από 4 εκατομμύρια εκτάρια γης, ανέφερε ο Τσεν Λι, αντιπρόεδρος της επιτροπής βοήθειας σε περιπτώσεις λειψυδρίας.

Η στάθμη των υδάτων στον Κίτρινο Ποταμό, καθώς και τους ποταμούς Χουάνχ και Χάιχε στα νότια και κεντρικά τμήματα της Κίνας έχει κατέβει ανησυχητικά και υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη παροχή βοήθειας στους πολίτες από την κεντρική και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, άλλες περιοχές στην Κίνα πλήττονται από ισχυρές συνεχείς βροχοπτώσεις και χιονόπτωση και σε πολλά σημεία της χώρας η κακοκαιρία είναι τόσο μεγάλη που οι πολίτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν αφού οι δρόμοι είναι παγωμένοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε