Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Μερικά Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ θέλει επίδομα... θέρμανσης!

Η βασίλισσα Ελισάβετ θέλει επίδομα... θέρμανσης!
Εις βάρος του βρετανικού λαού μάλλον θα γελάει η Ελισάβετ και ο Κάρολος. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.09.2010 | 13:04
Πρώτη δημοσίευση: 24.09.2010 | 13:04

Κι όμως όσο κι αν ακούγεται παράξενο η “κυρά” Ελισάβετ κρυώνει και θέλει κι αυτή επίδομα θέρμανσης από αυτό που παίρνουν οι...φτωχοί!

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ζητήσει από υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης των Εργατικών να συμπεριληφθεί η βασιλική οικογένεια στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης και ενέργειας για φτωχούς, όπως αποκαλύπτει ο σημερινός Independent.
 
Στη Βρετανία έχει συσταθεί ένα ταμείο πρόνοιας που μοιράζει περίπου 60 εκατομμύρια λίρες το χρόνο, δηλαδή 70 εκατομμύρια ευρώ, σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που έχουν ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα, ώστε να καλύπτουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου.
 
Όπως υποστήριζαν το 2004 οι σύμβουλοι της βασίλισσας, οι λογαριασμοί αυτοί για το σύνολο των βασιλικών οικιών και ανακτόρων ανέρχονταν σε πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες το χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το παλάτι να τους πληρώσει.
 
Οι υπουργοί απάντησαν τελικά στη βασίλισσα ότι αν δινόταν ένα τέτοιο επίδομα στο Παλάτι η δημοσιότητα τόσο για τη βασιλική οικογένεια όσο και για την κυβέρνηση θα ήταν εξαιρετικά αρνητική. Επισημαίνεται ότι ήδη η κυβέρνηση παρέχει στη βασιλική οικογένεια ένα κονδύλι της τάξεως των 15 εκατομμυρίων λιρών ετησίως για τη συντήρηση των ανακτόρων, πέρα από τα περίπου 25 εκατομμύρια που δίνονται για τα υπόλοιπα έξοδα της βασίλισσας.
 
Το επίδομα λοιπόν δεν δόθηκε, ωστόσο επετράπη στους συμβούλους της βασίλισσας Ελισάβετ να διαπραγματευτούν απευθείας ένα συμβόλαιο με εταιρεία παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου σε τιμή χονδρικής.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook