Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Προβάδισμα Ρόμνεϊ, στο 20% οι αναποφάσιστοι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο εβδομάδες έχουν απομείνει έως τις 6 Νοεμβρίου και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προηγείται του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ρόμνεϊ προηγείται πλέον με 47% έναντι του Ομπάμα, ο οποίος λαμβάνει 46%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos. Η διαφορά αυτή πάντως θεωρείται στατιστικά ασήμαντη.

Ο Ρόμνεϊ έχει μεγαλύτερο προβάδισμα μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, η ψήφος των οποίων θα είναι ιδιαίτερα σημαντική την ημέρα των εκλογών. Το 37% αυτών δήλωσαν ότι θα επέλεγαν τον Ρόμνεϊ αν οι εκλογές διεξάγονταν την Τετάρτη και το 31% θα επέλεγαν τον Ομπάμα.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, περίπου το 20%, δηλώνουν ότι είναι ακόμη αναποφάσιστοι ή μπορεί να αλλάξουν γνώμη τις επόμενες ημέρες.

Όλα αυτά ενώ οι δυο υποψήφιοι συνεχίζουν τον μαραθώνιο της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Την Τετάρτη, μόνο, ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε τέσσερις πολιτείες: ξεκίνησε πρώτα από την Αϊόβα, μετά «πέταξε» στο Ντένβερ, την Καλιφόρνια και τέλος στην πολιτεία του Λας Βέγκας.

“Θα μείνουμε άγρυπνοι όλη τη νύχτα” είπε σε ομιλία του στους συγκεντρωμένους ψηφοφόρους του στην Αϊόβα.

Από την άλλη, ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ πραγματοποίησε λιγότερες στάσεις, αφού επισκέφτηκε μόλις τρεις πολιτείες, τη Νεβάδα, την Αϊόβα και το Οχάιο.

Την Πέμπτη, ο Ομπάμα πρόκειται να επισκεφτεί τη Φλόριδα, τη Βιρτζίνια και το Οχάιο, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο Σικάγο, όπου και είναι εγγεγραμμένος, προκειμένου να επισκεφτεί το εκλογικό του κέντρο για να ρίξει τη ψήφο του στην κάλπη, δύο εβδομάδες νωρίτερα – μια διαδικασία όπου οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν μερικές μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέρα από τον Ατλαντικό ψηφίζουν… Ομπάμα!

Ξανά ο Ομπάμα νικητής του debate – Ρομνεϊ:Μη γίνουμε Ελλάδα (VIDEO)

New York Times: Αδιάβαστος ο Ρόμνεϊ για την Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε