Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία – Συνελήφθη ο αδερφός καταζητούμενου μαφιόζου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στα χέρια των ιταλικών αρχών βρίσκεται ο αδερφός του πλέον καταζητούμενου μαφιόζου της Ιταλίας.

Εκτός από τον αδερφό του αρχηγού της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, συνελήφθησαν ακόμη 18 άτομα, με την κατηγορία πως βοηθούσαν τον Ντενάρο να διαφεύγει τη σύλληψη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Γκόλεμ 2», στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από το Παλέρμο και το Τραπάνι της Σικελίας, συνελήφθη ο Σαλβατόρε Μεσίνα Ντενάρο. 

Μαζί του συνελήφθησαν και 18 ακόμα άνθρωποι οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν μέλη ενός κυκλώματος γύρω από τον «αρχηγό των αρχηγών» της Κόζα Νόστρα που κρύβεται από το 1993. 

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες επειδή οργάνωναν τη μυστική αλληλογραφία του νονού Ματέο Μεσίνα Ντενάρο «προκειμένου να τον βοηθήσουν να διαφύγει της σύλληψης», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας. Άλλες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν περιλαμβάνουν σχέσεις με τη μαφία, παράνομη μεταφορά αγαθών και εκβιασμό. 

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι δήλωσε ότι αυτές οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα μίας από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις που έκανε η αστυνομία την τελευταία δεκαετία και η οποία αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες σύλληψης του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. 

«Εξαρθρώσαμε το ταχυδρομικό σύστημα του πιο επικίνδυνου νονού της σικελικής μαφίας», δήλωσε ο Μαρόνι σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε: «ο κλοιός σφίγγει γύρω του και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να τον συλλάβουμε σύντομα». 

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο αρχηγός της σικελικής μαφίας κρύβεται κοντά στο οικογενειακό του σπίτι στο Καστελβετράνο, κοντά στο Τραπάνι, και κινείται μεταξύ ασφαλών κρησφύγετων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε