Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Και η Toyota κλείνει το εργοστάσιό της στην Κίνα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά τις Canon, Panasonic και Honda σήμερα ήταν η σειρά της Toyota να κλείσει προσωρινά τα εργοστάσιά της στην Κίνα.

Αιτία; Η ένταση στις σχέσεις Ιαπωνίας-Κίνας και τις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά ιαπωνικών στόχων στην κινεζική επικράτεια τις τελευταίες μέρες.

Το κλείσιμο ορισμένων από τα εργοστάσια της Toyota στην Κίνα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο, με την εταιρία να αρκείται στο σχόλιο πως έχει ακόμα τον έλεγχο της κατάστασης στην Κίνα.

Εκτός της Toyota Motor Corp και η Honda Motor Co αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία εργοστασίων της προειδοποιώντας ότι οι εμπορικές σχέσεις με το κινεζικό κράτος επιδεινώνονται σε επικίνδυνο βαθμό.

Όλα αυτά ενώ σήμερα αναμένονται περισσότερες διαδηλώσεις σε όλη την Κίνα, καθώς είναι η μέρα που σηματοδοτεί την επέτειο κατοχής από την Ιαπωνία κινεζικών εδαφών το 1931.
ΦΩΤΟ REUTERS
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από την πρεσβεία της Ιαπωνίας, πετώντας μπουκάλια νερού στο κτίριο το οποίο ήταν υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

Η κρίση μπορεί να κλιμακωθεί επικίνδυνα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στα διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, κατευθύνεται ένας στολίσκος από περίπου 1.000 κινεζικά αλιευτικά σκάφη.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι δεν είναι δυνατή μέχρι σήμερα, η επιβεβαίωση της άφιξης των αλιευτικών σκαφών, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση συγκεντρώνει πληροφορίες για τις κινήσεις των κινεζικών αλιευτικών σκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνα: Διαδήλωση έξω από την ιαπωνική πρεσβεία για τα διαφιλονικούμενα νησιά

Άφαντος παραμένει ο… επόμενος Πρόεδρος της Κίνας!

Γιατί ο Ομπάμα πάει την Κίνα στα δικαστήρια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε