Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάρλα και Σαρκοζί αναστάτωσαν τους Ινδούς για να ζήσουν τον έρωτά τους!

Έτρεχαν πανικόβλητοι οι Ινδοί αστυνομικοί γιατί ο Σαρκοζί και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θέλησαν να ζήσουν τον έρωτά τους στο Τατζ Μαχάλ, το μεγαλοπρεπές παλάτι από λευκό μάρμαρο.

Πρώτο θέμα στα ινδικά ΜΜΕ η επίσκεψη Σαρκοζί στη χώρα, ωστόσο την παράσταση έκλεψαν και πάλι τα σχέδια του προεδρικού ζεύγους που μόλις έφτασε ήθελε να πάει στο Τατζ Μαχάλ, το «μνημείο του έρωτα».

Οι γάλλοι και ινδοί διπλωμάτες είχαν ανακοινώσει πως το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα επισκεπτόταν σήμερα το διάσημο μαυσωλείο από λευκό μάρμαρο στην Άγκρα, στη βόρειο Ινδία, αλλά την τελευταία στιγμή οι Σαρκοζί αποφάσισαν να μεταβούν στο Τατζ Μαχάλ αμέσως με την άφιξή τους στην Άγκρα χθες το απόγευμα.

«Ακριβώς πριν τη δύση του ήλιου, βγήκαν τα οδοφράγματα, ακούσθηκαν οι σειρήνες, ο κόσμος ώφειλε να εγκαταλείψει τους δρόμους και παρέλυσε η κυκλοφορία. Αιφνιδίως στην Άγκρα επικράτησε πλήρης ηρεμία, τέλεια ηρεμία», σημειώνει η εφημερίδα Σάντεϊ Εξπρές.

Οι αρχές είχαν προβλέψει να κλείσουν το μαυσωλείο για το κοινό σήμερα το πρωΐ, όμως η επίσπευση της επίσκεψης των Σαρκοζί στο μνημείο τις ανάγκασε να αναθεωρήσουν τα μέτρα ασφαλείας τους.

Μετά την ειδοποίησή τους, νωρίς χθες το απόγευμα, οι αρχές έκλεισαν τα ταμεία λίγο μετά τις 16.00, τοπική ώρα, και οι τελευταίες ουρές των τουριστών εξαφανίσθηκαν, τονίζει η εφημερίδα, η οποία έχει τον τίτλο «ήλθον, είδον και ερωτεύθηκαν το Τατζ», ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Headlines Today αφιέρωσε εκτενή ρεπορτάζ «στο ειδύλλιο» των Σαρκοζί.

Κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Ινδία, τον Ιανουάριο του 2008, ο Σαρκοζί είχε επισκεφθεί το Τατζ Μαχάλ, αλλά χωρίς την Κάρλα Μπρούνι, που τότε μόλις είχε γίνει γυναίκα του.

Η γαλλική προεδρία δεν έχει ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα του προεδρικού ζεύγους για σήμερα. Πάντως οι δύο τους αναμένονται στο Νέο Δελχί για να παρακαθήσουν στο επίσημο δείπνο που θα τους παραθέσει ο ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σίνγκχ.

Πάντως, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, δεν αποκλείεται να μεταβούν και πάλι στο Τατζ Μαχάλ σήμερα και να επισκεφθούν όχι πολύ μακριά από την Άγκρα την αρχαία αυτοκρατορική πρωτεύουσα (1571 -1584) Φατεχπούρ Σίκρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε