Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατακλυσμός στην Ιαπωνία! Χείμαρροι παρασέρνουν σπίτια – Συγκλονιστικές εικόνες

Κατακλυσμός στην Ιαπωνία! Χείμαρροι παρασέρνουν σπίτια – Συγκλονιστικές εικόνες

Δύο άνθρωποι αγνοούνται μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Ιαπωνία, ενώ την ίδια στιγμή 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σπίτια και περιουσίες.

“Ειδικό συναγερμό” έχει εκδώσει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο, τις τελευταίες ημέρες.

“Οι πλημμύρες αυτές έχουν λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις και αντιπροσωπεύουν έναν άμεσο κίνδυνο”, προειδοποίησε αξιωματούχος της υπηρεσίας.

“Θα πρέπει να επαγρυπνούμε και για τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τις περιφέρειες αυτές, ακόμη κι αν εκδόθηκε ειδικά συναγερμός γι’ αυτές τις δύο”, επέμεινε. “Ο κίνδυνος κατολισθήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλος”.




Στην περιφέρεια του Τοτσίγκι 90.000 άνθρωποι πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ σε 80.000 άλλους έγινε απλώς σύσταση να απομακρυνθούν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους δόθηκε επίσης σε περισσότερους από 20.000 κατοίκους στην Ιμπαράκι, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Κάποια σπίτια παρασύρθηκαν από τα ρεύματα που σχηματίστηκαν ή καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Entire house washed away in floods in Japan http://bit.ly/1if8pNS

Posted by Sky News on Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015



Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν από το πρωί μια γυναίκα που αγνοείται η τύχη της έπειτα από κατολίσθηση, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Κανούμα στην Τοτσίγκι. Σύμφωνα με το NHK, πρόκειται για μια 63χρονη, της οποίας ο σύζυγός της διασώθηκε λίγο μετά την κατολίσθηση, διευκρίνισε το δίκτυο.

Ο δεύτερος αγνοούμενος είναι, και πάλι σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, ένας 70χρονος στην πόλη Τζόσο, βόρεια του Τόκιο. Γι’ αυτόν εκφράζονται φόβοι ότι παγιδεύτηκε στο σπίτι του το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά.

Περίπου 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εξάλλου από το πέρασμα του τυφώνα Έταου, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές, ο οποίος απομακρύνθηκε προς τα βορειοδυτικά αφού διέσχισε το κεντρικό τμήμα της χώρας.

“Η κυβέρνηση θα εργαστεί σαν μια γροθιά για να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των ανθρώπων και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προλάβουμε οποιαδήποτε περαιτέρω καταστροφή”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε