Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

«Καθήλωσαν» το super αεροπλάνο και οι ΗΠΑ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά την Ιαπωνία, ΗΠΑ, Χιλή και Ινδία απαγόρευσαν την απογείωση των αεροσκαφών Boeing 787 μετά από δεύτερο περιστατικό με πρόβλημα στη μπαταρία.

Η διοίκηση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την απογείωση των αεροσκαφών τύπου 787 της εταιρείας Boeing, εξαιτίας ενός δεύτερου περιστατικού –μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα- που σχετίζεται με πρόβλημα στην μπαταρία και ανάγκασε ένα από τα επιβατικά αεροπλάνα Dreamliner να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Ιαπωνία.

H FAA δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, στις οποίες εντοπίστηκε το πρόβλημα, είναι ασφαλής προτού επιτραπεί στα νέα αεροσκάφη της Μπόινγκ να πραγματοποιήσουν και πάλι πτήσεις.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την Μπόινγκ και τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αναπτύξουν ένα σχέδιο διορθωτικών ενεργειών, που θα επιτρέψει στα αεροσκάφη 787 να ξεκινήσουν και πάλι πτήσεις.

Στην απαγόρευση απογείωσης των αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner έχουν προχωρήσει επίσης η Χιλή και η Ινδία.

Η χιλιανή εταιρεία LAN ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των τριών αεροσκαφών της αυτού του τύπου. “Σύμφωνα με τις συστάσεις της ομοσπονδιακής αεροπορικής αρχής των ΗΠΑ (FAA) και σε συνεννόηση με τις χιλιανές αεροναυτικές αρχές, η LAN ανακοινώνει ότι αναστέλλει τις πτήσεις των τριών αεροσκαφών Boeing 787”, τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Και οι ινδικές αεροπορικές αρχές έδωσαν εντολή στην ινδική αεροπορική εταιρεία Air India να καθηλώσει τα έξι αεροσκάφη της αυτού του τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σειρά προβλημάτων για το super αεροπλάνο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε