Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κομισιόν κατά Γαλλίας για τους Ρομά

Κομισιόν κατά Γαλλίας για τους Ρομά
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.09.2010 | 18:38
Πρώτη δημοσίευση: 29.09.2010 | 16:50

Το είπε και το έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ξεκίνησε διαδικασία παράβασης κατά της Γαλλίας για τις απελάσεις των Ρομά.

Η διαδικασία της παράβασης γίνεται κατ' αρχήν για το μη σεβασμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ανακοίνωσε η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ. Πάντως, η επίσημη απόφαση θα ληφθεί τον Οκτώβριο, εκτός κι αν η Γαλλία αντιδράσει έως τότε θετικά σε αυτά που της προσάπτουν οι Βρυξέλλες.

«Η Γαλλία δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως θα έπρεπε όσον αφορά την ελεύθερη μετακίνηση, επομένως ξεκινούμε μια διαδικασία παράβασης κατά της Γαλλίας», δήλωσε η Ρέντινγκ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

Ο λόγος για την έναρξη της διαδικασίας είναι ότι η Γαλλία δεν μετέφερε στο γαλλικό δίκαιο τις διαδικαστικές εγγυήσεις που προβλέπονται για τους ευρωπαίους πολίτες στο πλαίσιο οδηγίας του 2004 για την ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ.

Αυτές οι εγγυήσεις αφορούν κυρίως κανονισμούς που πρέπει να γίνονται σεβαστοί στο πλαίσιο του επαναπατρισμού πολιτών της ΕΕ, όπως κατά τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες απελάσεις Ρουμάνων και Βούλγαρων Ρομά από τη Γαλλία.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Γαλλία προχωρά σε δημιουργία αρχείου βιομετρικών δεδομένων όσων ξένων πολιτών εισπράττουν επίδομα επαναπατρισμού, και ιδιαίτερα των Ρομά, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν δακτυλικό αποτύπωμα.

Η διαδικασία αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό τον έλεγχο της Γαλλικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Ένταξης (Ofii), θα εφαρμοστεί προκειμένου να αποφευχθούν οι απάτες στην είσπραξη των επιδομάτων, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Μετανάστευσης.

Τα δαχτυλικά αποτυπώματα θα διοχετευθούν στο αρχείο Oscar, το οποίο δημιουργήθηκε με προεδρικό διάταγμα ήδη τον Οκτώβριο του 2009 και είναι ήδη ενεργό υπό τη μορφή βάσης δεδομένων που περιέχει τα στοιχεία όσων έχουν ήδη εισπράξει τα επιδόματα επαναπατρισμού.

Το γαλλικό κράτος υποπτεύεται ιδιαίτερα τους Ρομά ότι πραγματοποιούν πολλαπλά ταξίδια στη Γαλλία, προκειμένου να επανεισπράττουν, με πλαστή ταυτότητα, το επίδομα επαναπατρισμού το οποίο ανέρχεται στα 300 ευρώ για κάθε ενήλικα και στα 100 για κάθε παιδί, συν το εισιτήριο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook