Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέρκελ... παραιτήσου!

Μέρκελ... παραιτήσου!
Αντίο Άγκελα...στο καλό, αυτό της λένε οι συμπατριώτες της! ΦΩΤΟ REUTES
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.06.2010 | 13:32
Πρώτη δημοσίευση: 16.06.2010 | 13:32

Την παραίτηση της Μέρκελ ζητεί το 20% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

 
Το ένα πέμπτο των Γερμανών ζητεί την παραίτηση της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ και μόνον 8% εκτιμούν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος αντιμετωπίζει εσωτερικές συγκρούσεις μπορεί να συνεχίσει έτσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.
 
Μπροστά τις οικονομικές δυσκολίες και τη διχόνοια που επικρατεί ανάμεσα στους φιλελεύθερους (FDP) και τους συντηρητικούς (CDU/CSU) στους κόλπους του συνασπισμού, το 35% των Γερμανών θέλουν η Μέρκελ να ανακαλέσει τους υπουργούς της στην τάξη και 6% να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής της, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτουτου Forsa για το περιοδικό Στερν.
 
Επίσης 20% θέλουν την παραίτηση της Μέρκελ, η οποία ήταν πριν από μερικούς μήνες η δημοφιλέστερη καγκελάριος της μεταπολεμικής Γερμανίας, και διεξαγωγή νέων εκλογών.
 
Εξάλλου 20% πιστεύουν ότι πρέπει να εγκαταλείψει τους φιλελεύθερους συμμάχους της και να συμμετάσχει με τους σοσιαλδημοκράτες (SPD) σε ένα "μεγάλο συνασπισμό", παρόμοιο με εκείνο που κυβέρνησε τη χώρα από το 2005 ως το 2009.
 
Για το 47% του δείγματος των 1.000 προσώπων που ερωτήθηκαν στις 10 και τις 11 Ιουνίου, οι φιλελεύθεροι ευθύνονται για την κακή ατμόσφαιρα στους κόλπους της κυβέρνησης, ενώ το 16% πιστεύει ότι η ευθύνη βαραίνει τους συντηρητικούς.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο