Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μόναχο – Σιγουριά Μέρκελ: Σας διαβεβαιώνω πως είμαστε ασφαλείς (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

“Εννιά άνθρωποι που πήγαιναν να χαλαρώσουν είναι νεκροί από τις σφαίρες ενός φανατικού θύτη. Έχετε ακούσει από την αστυνομία πως έχουν τα πράγματα και τι έχει φέρει στο φως η έρευνα. Θα σας πω μερικά από αυτά” είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη επίσημη αντίδρασή της μετά το φονικό του Μονάχου.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε την πρώτη επίσημη δήλωσή της μετά το μακελειό στο Μόναχο. Και εμφανίστηκε όπως θα περίμενε κανείς: Καθησυχαστική.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, διαβεβαιώνοντας τους Γερμανούς πολίτες πως η χώρα παραμένει ασφαλής.

Αναλυτικά η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε: “Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και με τους υπευθύνους ασφαλείας. Τους ευχαριστώ όλους εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη συνεργασία τους. Θα ήθελα να εκφράσω τον βαθύτατο πόνο μου προς τα μέλη των οικογενειών που έχασαν νέους ανθρώπους. Πονάμε μαζί τους.

Επίσης σκεφτόμαστε τους πολλούς τραυματίες και έχουμε σκοπό να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για όλους. Σε όλους δημιουργείται το ερώτημα αν είμαστε ασφαλείς. Σας διαβεβαιώνω πως είμαστε. Έχουμε μια πολύ καλή αστυνομία και δυνάμεις ασφαλείας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προστατέψουν τους πολίτες. Το ίδιο και για τις σωστικές αρχές. Το ίδιο και για τις αρχές του Μονάχου.

Η αλληλέγγυα κοινωνία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Πολλοί μας έδωσαν τα συλλυπητήριά τους και τους ευχαριστούμε. Είναι καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και πως ο κόσμος είναι κατά της τρομοκρατίας. Θα διερευνήσουμε σε βάθος την υπόθεση για να δούμε πως προκλήθηκε”.

Δείτε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις της

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε