Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπαγκλαντές: Πάνω απο 100 οι νεκροί

Μπαγκλαντές: Πάνω απο 100 οι νεκροί

Οι φονικές πλημμύρες και κατολισθήσις στα νοτιοανατολικά της χώρας στοίχισαν τη ζωή σε 110 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον διοικητή της περιοχής, τον Σιραζούλ Χακ Χαν, 110 πτώματα ανασύρθηκαν από τη λάσπη και τα κατεστραμμένα σπίτια σε τρεις περιοχές.

Οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα, οι οποίες επέφεραν μεγάλες κατολισθήσεις κατά μήκος των βουνοπλαγιών αφανίζοντας ολόκληρα χωριά. Τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

“Σταματήσαμε τις επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς δεν υπάρχουν αγνοούμενοι”, είπε ο Χαν.

Ο στρατός έχει αρχίσει τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άρχισαν να εκτελούνται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Τσιταγκόνγκ, ύστερα από δύο ημέρες διακοπής τους, καθώς το αεροδρόμιο είχε πλημμυρίσει, αλλά για την πλήρη αποκατάσταση των σιδηροδρομικών συνδέσεων με την υπόλοιπη χώρα θα χρειαστούν εβδομάδες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει μείωση των βροχοπτώσεων, καθώς η καταιγίδα εξασθενεί στον Κόλπο της Βεγγάλης.

Τα τελευταία χρόνια οι βροχοπτώσεις των μουσώνων έχουν προκαλέσει φονικές κατολισθήσεις στη Τσιταγκόνγκ, μια πόλη πέντε εκατομμυρίων κατοίκων. Μετά το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη νομοθεσία για την αστική ανάπτυξη στις περιοχές που κινδυνεύουν από φυσικές καταστροφές.

Διαβάστε

51 νεκροί από κατολισθήσεις στο Μπανγκλαντές

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε