Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μυστικές επαφές συνεργατών του Καντάφι με το Λονδίνο – Εγκαταλείπουν τον Καντάφι στενοί του συνεργάτες

Μυστικές επαφές συνεργατών του Καντάφι με το Λονδίνο – Εγκαταλείπουν τον Καντάφι στενοί του συνεργάτες
Στενός συνεργάτης ενός από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, στο Λονδίνο για επαφές με Βρετανούς αξιωματούχους. Αυτομολούν ο ένας μετά τον άλλο οι συνεργάτες του Καντάφι.

Η Λιβύη έστειλε ένα στενό συνεργάτη ενός από τους γιους του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι στο Λονδίνο για συνομιλίες με Βρετανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν την Παρασκευή.
 
Το δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι ένας υπασπιστής του Σαίφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το Λονδίνο στο πλαίσιο του ανοιχτού διαύλου επαφών των δυτικών με τους Λίβυους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
 
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ” Δεν πρόκειται να δημοσιοποιούμε σχόλια για τις επαφές που κάνουμε με αξιωματούχους της Λιβύης “.
 
Ο βρετανός διπλωμάτης πάντως τόνισε ότι ” Σε κάθε επαφή που έχουμε, κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία “.
 
Ο Σοκρί Γκάνεμ, κορυφαίος αξιωματούχος της Λιβυκής κυβέρνησης για την εκμετάλλευση του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας, διέψευσε πληροφορίες που τον έφεραν να έχει εγκαταλείψει τη Λιβύη, μόλις 24 ώρες μετά την αιφνιδιαστική αυτομόληση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας και πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι Μούσα Κούσα στη Βρετανία, δηλώνοντας ότι παραμένει στό πόστο του.
 
” Αυτό που κυκλοφόρησε δεν είναι αλήθεια, βρίσκομαι στο γραφείο μου και σε λίγα λεπτά, θα εμφανιστώ στην τηλεόραση “, είπε τηλεφωνικά ο Γκάνεμ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πετρελαίων της Λιβύης.
 
Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, μετέδωσε νωρίτερα την Πέμπτη, ότι ” αριθμός αξιωματούχων του καθεστώτος “, που ανήκουν στους στενούς συνεργάτες του Μουαμάρ Καντάφι, είχαν εγκαταλείψει τη Λιβύη, καταφεύγοντας στην Τυνησία, ενώ ονομάτισε τον Γκανέμ ως ένα από αυτούς.
 
Ανάμεσα στα ονόματα των υψηλόβαθμων στελεχών του καθεστώτος, που σύμφωνα με ανώνυμες πηγές όπως μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, εγκατέλειψαν την Πέμπτη τη χώρα τους και κατέφυγαν στην Τυνησία, βρίσκονται ο Πρόεδρος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Μοχάμεντ Αμπντούλ Κασίμ αλ-Ζουαί, ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Αμπουζείντ Ντορμπά και ο επικεφαλής διπλωμάτης για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αμπντελατί αλ-Ομπαϊντί.
 
Το Λονδίνο εν τω μεταξύ, που δήλωσε χθες ότι ενθαρρύνει όσα από τα στελέχη του καθεστώτος Καντάφι σκέφτονται να εγκαταλείψουν το Λίβυο ηγέτη, να το πράξουν, αρνήθηκε ότι προτίθεται να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον αυτομολήσαντα πρώην υπουργό Εξωτερικών, Μούσα Κούσα, που ήταν επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του καθεστώτος την περίοδο της τρομοκρατικής ενέργειας στο Λόκερμπι της Σκωτίας.
 

Διαβάστε επίσης:

Βατικανό εναντίον δυτικών – Καταγγέλλει σφαγή αμάχων από τους βομβαρδισμούς

Αυτομόλησε ο υπουργός Εξωτερικών του Καντάφι – Διέφυγε στο Λονδίνο

Πράκτορες της CIA και του MI6 έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓIΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε