Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νόμιμη η τοποθέτηση αντιπυραυλικών συστημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Νόμιμη η τοποθέτηση αντιπυραυλικών συστημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.07.2012 | 19:59
Πρώτη δημοσίευση: 10.07.2012 | 19:58

Δικαστήριο έκρινε νόμιμη την τοποθέτηση αντιπυραυλικών συστημάτων σε κτίρια την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο

   Οι κάτοικοι του Λονδίνου που αντιδρούσαν στην τοποθέτηση αντιαεροπορικών πυραύλων στις στέγες των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου, έχασαν τη δικαστική μάχη που είχαν ξεκινήσει με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

   Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα μιας ομάδας κατοίκων που ζητούσαν να εξεταστεί το σχέδιο του υπουργείου για την ανάπτυξη πυραύλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εν μέσω των Ολυμπιακών.

   Το πολυώροφο κτίριο του Λέιτονστοουν, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο, είναι η μία από τις έξι τοποθεσίες όπου το υπουργείο θέλει να τοποθετήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα, στα τέλη της εβδομάδας.

   Ο δικαστής έκρινε ότι οι ένοικοι του κτιρίου έχουν "παρανοήσει" το είδος του εξοπλισμού που θα αναπτυχθεί και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει. Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η ζωή τους θα διέτρεχε κίνδυνο και επιπλέον θα παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους από την τοποθέτηση των πυραυλικών συστημάτων, κάτι πρωτάκουστο σε καιρό ειρήνης.

   Το υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση. "Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, όχι για το πιο πιθανό", δήλωσε ένας εκπρόσωπός του.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη
  2. Ο καιρός σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη την Τρίτη [25/04/2017] Ο καιρός σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη την Τρίτη [25/04/2017]
  3. Ο καιρός σήμερα και αύριο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη [24/04/2017] Ο καιρός σήμερα και αύριο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη [24/04/2017]
  4. Ο καιρός σήμερα 24/04/2017 Ο καιρός σήμερα 24/04/2017
  5. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά οι βροχές… μένουν Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά οι βροχές… μένουν
  6. Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός! Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός!