Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ντάισελ…exit θέτει επισήμως το ΕΛΚ

Ντάισελ…exit θέτει επισήμως το ΕΛΚ

Η διαδικασία για το Brexit ξεκίνησε με κάθε επισημότητα αλλά η Ευρώπη δεν είναι αντιμέτωπη μόνο με αυτή την… έξοδο. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο επικεφαλής της ομάδας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ θέτουν επίσημα θέμα και για ακόμη μια έξοδο: αυτή του Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση για τους Νότιους που “έφαγαν τα λεφτά τους σε γυναίκες και ποτά” και την άρνησή του –αρχικά- να ζητήσει συγγνώμη. Αργότερα το έκανε, αλλά τα αιτήματα για παραίτησή του, είχαν ήδη γίνει.

Και αυτή τη φορά ο Βέμπερ το θέτει επίσημα. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μια μέρα πριν ξεκινήσει το συνέδριο του ΕΛΚ στη Μάλτα (σ.σ. σήμερα Τετάρτη ξεκινούν οι εργασίες), ο επικεφαλής του κόμματος στην ευρωβουλή έθεσε επίσημα θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Βέμπερ κάλεσε τον Ολλανδό πολιτικό να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup λέγοντας ότι δεν χαίρει πλέον της εμπιστοσύνης των δυνάμεων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Στις εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ στη Μάλτα μετέχει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μιλήσει το απόγευμα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι αυριανές (30.03.2017) ομιλίες της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και των προέδρων της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Αντόνιο Ταγιάνι.

Από ελληνικής πλευράς βρίσκονται επίσης στη Μάλτα ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τέως πρωθυπουργός και μέλος του ευρωπαϊκού πολιτικού ινστιτούτου «Μάρτενς» Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ο Κώστας Κυρανάκης, πρόεδρος την νεολαίας του ΕΛΚ, καθώς και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε