Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νύχτα τρόμου στην Αυστραλία – Στην πρωτεύουσα κατευθύνεται το φονικό κύμα

Η πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, Μπρισμπέιν. Θυμίζει έρημη πόλη καθώς οι κάτοικοι είτε κλήθηκαν να μείνουν σπίτια τους είτε έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη - ΦΩΤΟ REUTERS

Ακόμη ένα δύσκολο βράδυ ετοιμάζονται να περάσουν οι κάτοικοι της πολιτείας του Κουίνσλαντ. Δραματική έκκληση των αρχών στους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους. Συγκλονιστικά βίντεο.

Το Κουίνσλαντ βιώνει τη χειρότερη κρίση της ιστορίας του ενώ η πρωτεύουσα, Μπρισμπέιν, ετοιμάζεται να «υποδεχτεί» τις ισχυρότερες πλημμύρες από το 1974. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 10 και των αγνοούμενων στους 70, αλλά οι αρχές είναι βέβαιες ότι τις επόμενες ώρες ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί δραματικά.


Το σκοτάδι έχει πλέον πέσει στο Μπρισμπέιν και οι αρχές απηύθυναν δραματική έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.
Εμφανές ότι η στάθμη του ποταμού πλησιάσει σε επικίνδυνα επίπεδα - ΦΩΤΟ REUTERS
Περισσότερα από 30 προάστια της πρωτεύουσας της πολιτείας του Κουίνσλαντ αναμένεται να εκκενωθούν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κρατικών αξιωματούχων 6.500 με 9.000 σπίτια και επιχειρήσεις αναμένεται να πληγούν από τις βροχοπτώσεις.

Οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να οχυρώσουν τις περιουσίες τους. Σακιά με άμμο είναι στην πρώτη γραμμή, προκειμένου το νερό να μη μπει στις περιουσίες τους και καταστρέψει τα πάντα.
Δεκάδες τσουβάλια με άμμο, ανάχωμα στις διαθέσεις των ορμητικών νερών - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι βροχές και οι καταιγίδες ενδέχεται να συνεχιστούν μέχρι το Σαββατοκύριακο. Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για ενίσχυση των φαινομένων αλλά η γενικότερη απειλή των πλημμυρών παραμένει ίδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε