Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Μπαν χαιρετίζει τη συμφωνία για το "θερμοκήπιο"

Ο Μπαν χαιρετίζει τη συμφωνία για το `θερμοκήπιο`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.12.2011 | 22:08
Πρώτη δημοσίευση: 11.12.2011 | 20:55

Ο γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν χαρακτήρισε ως "σημαντική συμφωνία" τον οδικό χάρτη που υιοθετήθηκε στο Ντέρμπαν προς μια συμφωνία το 2015 για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

"Ο Γενικός Γραμματέας χαιρετίζει τη σειρά αποφάσεων που ονομάστηκε "πλατφόρμα του Ντέρμπαν" η οποία εγκρίθηκε από τα 194 συμβαλλόμενα μέρη στη σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντέρμπαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Μπαν, Μάρτιν Νεζίσρκι.

Η πλατφόρμα αυτή "θα καθοδηγήσει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αιτίων και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής", πρόσθεσε. "Η πλατφόρμα του Ντέρμπαν είναι μια σημαντική συμφωνία που καθορίζει το πώς η διεθνής κοινότητα θα ασχοληθεί με την κλιματική αλλαγή στα επόμενα χρόνια," σημείωσε η ίδια πηγή.

Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για το κλίμα κατέληξαν σήμερα τα ξημερώματα, σε έναν οδικό χάρτη για μια συμφωνία το 2015 που για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει όλες τις χώρες στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ανακούφιση κυριάρχησε μεταξύ των εκπροσώπων των περίπου 190 χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη, καθώς αυτή έφθασε κοντά στην καταστροφή μετά από 14 ημέρες και δύο άγρυπνες νύχτες διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης:
Αποφάσισαν μείωση εκπομπών αερίων   Διαδώστε αυτό το άρθρο