Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο “Σούπερ Μάριο” ετοιμάζει νέα μέτρα 15 δισ. ευρώ

Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα γράφει σήμερα ότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι ετοιμάζεται να εγκρίνει νέα δέσμη οικονομικών μέτρων, ύψους δεκαπέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου, “τα συγκεκριμένα μέτρα θα παρουσιασθούν πριν από την Ευρωπαϊκή Σύνοδο της 8ης Δεκεμβρίου”. Εάν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά δέσμη μέτρων που εγκρίνεται εφέτος στην Ιταλία.
 
Ο Μόντι αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενό της κατά την χθεσινή του συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Σύμφωνα με την Κοριέρε, οι επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να επιστρέψουν στην Ρώμη την ερχόμενη Παρασκευή –παρέμειναν στην ιταλική πρωτεύουσα όλη την περασμένη εβδομάδα– μαζί με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν και είναι έτοιμοι, πλέον, να παρουσιάσουν την έκθεσή τους για την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας.
 
Ο ιταλικός Τύπος εκτιμά ότι, για να επιτευχθεί ο στόχος του ισοσκελισμού του προϋπολογισμού ως το 2013, εκτός από την νέα δέσμη μέτρων δεκαπέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, θα απαιτηθούν και νέα έσοδα –άλλα 20 δισεκατομμύρια ευρώ– τα οποία θα πρέπει να προέλθουν από φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις.
 
Οι κύριες παρεμβάσεις που προωθεί η νέα κυβέρνηση του Μάριο Μόντι είναι η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η επιστροφή του ετήσιου φόρου για τα ακίνητα (και για την πρώτη κατοικία, ανάλογα, όμως, με την περιοχή και την συνολική έκταση), οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Παραμένει ανοικτό το θέμα της τυχόν επιβολής έκτακτου φόρου στους μεγαλοεισοδηματίες (συνυπολογίζοντας κινητή και ακίνητη περιουσία, τραπεζικές καταθέσεις και ότι άλλο συναφές) το οποίο αντιμετωπίζεται αρνητικά από το κόμμα Λαός της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε