Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι “Βερσαλλίες” του Ντόναλντ Τραμπ – Μέσα στο “παλάτι” ενός προέδρου

Οι “Βερσαλλίες” του Ντόναλντ Τραμπ – Μέσα στο “παλάτι” ενός προέδρου

– Μαρμάρινα πατώματα, χρυσοποίκιλτα έπιπλα, κρυστάλλινα κηροπήγια και ελληνικοί κίονες
– Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ άνοιξε το σπίτι του στο Μανχάταν στον ιδρυτή του TMZ
– “Υπόσχεται” πως δεν θα αλλάξει τίποτα στον Λευκό Οίκο
– Το όνειρο να κάνει κινηματογράφο, η αγάπη για το γκολφ και ο θάνατος του αδερφού του
– Δείτε video μέσα από το “παλάτι” του ανθρώπου που θα γίνει “πλανητάρχης” στις 20 Ιανουαρίου

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στον τελευταίο όροφο του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Αλλά κάθε φορά το… κιτς, εκπλήσσει.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ άνοιξε το… “παλάτι” για το Fox News και τον Χάρβεϊ Λέβιν, τον ιδρυτή της ιστοσελίδας TMZ που βγάζει στη… φόρα τα άπλυτα όλων των celebrities. “Το σπίτι σας είναι όπως οι Βερσαλλίες” είπε ο Λέβιν στον Donald Trump. Μάλλον όμως θα το ζήλευε ακόμη και η Μαρία Αντουανέτα… Ειδικά εξαιτίας της πανοραμικής θέας στο Μανχάραν και το Σέντραλ Παρκ.

Ήταν μια εκπομπή αφιερωμένη στον άνθρωπο που σόκαρε τον κόσμο όταν, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κέρδισε τις αμερικανικές εκλογές και από τις 20 Ιανουαρίου θα είναι ο πρόεδρος της χώρας. Ήταν μια εκπομπή για να τον κάνει… συμπαθή στο ευρύ κοινό. Άλλωστε η συνέντευξη πάρθηκε σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από την προβολή της.

Περπατώντας πάνω κάτω στο τεράστιο διαμέρισμα με το μαρμάρινο πάτωμα, τον όνυχα, την χρυσοποίκιλτη επίπλωση και διακόσμηση, τα ρολόγια, τα κρυστάλλινα κηροπήγια, τους ελληνικούς κίονες, ο μεγιστάνας που έγινε πρόεδρος μίλησε για την οικογένειά του, το πάθος για το γκολφ και για την επιτυχία του. Και υποσχέθηκε πως δεν θα κάνει παρεμβάσεις στον Λευκό Οίκο.

Θα αλλάξει τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου ώστε να μοιάζει με το διαμέρισμά του όπου όλα λάμπουν;, ρωτήθηκε. “Ο Λευκός Οίκος είναι ένας τόπος τόσο ιδιαίτερος. Τίποτα δεν θα αλλάξει στον Λευκό Οίκο”, απάντησε ο Donald Trump.

“Ο αθλητισμός είναι σαν ένας μικρόκοσμος της ζωής” και “το γκολφ είναι ένα φοβερό σπορ για να μάθεις να γνωρίζεις τους ανθρώπους”, λέει ο πάμπλουτος επιχειρηματίας από τον ουρανοξύστη που φέρει το όνομά του στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Δείχνοντας αντικείμενα όπως μια φωτογραφία του όταν ήταν παιδί, το άλμπουμ του από τον στρατό, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του γιου του, την πολυθρόνα που είχε στην εκπομπή “The Apprentice”, ο Τραμπ μίλησε και για το νεανικό του όνειρο: “Ήθελα να κάνω κινηματογράφο”, “μου αρέσει η λάμψη του”.

Στην ωριαία εκπομπή “Objectified” του Fox News, o Χάρβεϊ Λέβιν ρώτησε επίσης τον Τραμπ για τον αδελφό του, Φρεντ, που πέθανε όταν ήταν 40 ετών εξαιτίας του προβλήματος με το αλκοόλ. “Δεν ήπια ποτέ ούτε ένα ποτήρι αλκοόλ εξαιτίας του αδελφού μου, εν μέρει από φόβο μην πέσω στον ίδιο εθισμό. Είχε πρόβλημα με το αλκοόλ, πέθανε από αυτό”.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει ότι “ήταν πολύ σκληρός με τα παιδιά του πάνω σε αυτό”, απαγορεύοντας τους αλκοόλ, ναρκωτικά και τσιγάρα”. Με τον πατέρα του είχαν την ίδια αγάπη “για την λεπτομέρεια, την τάξη”. “Ήταν πολύ περήφανος για μένα, για την επιτυχία μου”.

Όταν ρωτήθηκε για τη σύζυγό του Μελάνια, απάντησε ότι “είναι φανταστική μητέρα. Είναι πολύ παραδοσιακή. Προτιμά να μένει στο σπίτι και νομίζω ότι αυτό είναι καλό”, απάντησε.

Δείχνοντας κατά τη διάρκεια της εκπομπής ένα γραφείο γεμάτο από στοίβες περιοδικών των οποίων ήταν εξώφυλλο, ο Τραμπ αρνείται ότι υποκινήθηκε από το εγώ του. “Έχω κερδίσει τόσα, τώρα θέλω να κερδίσω για τη χώρα”, δηλώνει ο άνθρωπος που υποσχέθηκε να “προσδώσει στην Αμερική το μεγαλείο της” κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μερικές φορές ζητεί συμβουλές από τη Μελάνια; “Η Μελάνια μάλλον κατανοεί καλά τον κόσμο. Προέρχεται από την Ευρώπη. Έχει λογική”, τόνισε. “Έπειτα από μια ώρα (μαζί με μια γυναίκα), πρέπει να μπορείς να μιλάς”, είπε…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε