Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου... – Η Αθήνα δεν είναι... ανάμεσά τους

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου... – Η Αθήνα δεν είναι... ανάμεσά τους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.08.2011 | 18:42
Πρώτη δημοσίευση: 16.08.2011 | 18:42

Όσλο, Ζυρίχη και Γενεύη κρατούν τα σκήπτρα, με την Αθήνα να βρίσκεται στην 38η θέση της λίστας.

Τη σχετική μελέτη πραγματοποιεί κάθε τρία χρόνια η ελβετική τράπεζα UBS με βάση τις τιμές, τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Στην πρόσφατη αναθεώρηση της λίστας το Όσλο, η Ζυρίχη και η Γενεύη αναδείχθηκαν οι τρεις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, ενώ στο άλλο άκρο, οι φθηνότερες είναι το Μουμπάι, η Μανίλα και το Νέο Δελχί.

Για να καταλήξει στην κατάταξη, η UBS υπολογίζει ένα "καλάθι νοικοκυράς" που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες (χωρίς τα ενοίκια) σε 73 πόλεις. Η ακρίβεια μετράται με βάση τις τιμές στην πόλη της Νέας Υόρκης που στη συγκεκριμένη μελέτη της αποδίδεται η τιμή "100" και είναι 14η στη λίστα.

Το Όσλο προηγείται σε θέματα ακρίβειας έχοντας 139,1 μονάδες και έπονται η Ζυρίχη και η Γενεύη. Η Αθήνα είναι 38η στον κατάλογο.

Όσον αφορά τους μισθούς, καμία πόλη δεν ξεπερνά τη Ζυρίχη. Λίγο χαμηλότερους μισθούς δίνει η Γενεύη και ακολουθεί η Κοπεγχάγη. Το Παρίσι βρίσκεται στην 24η θέση και η Αθήνα στην 33η ενώ τελευταίες κατατάσσονται το Ναϊρόμπι, η Μανίλα και το Μουμπάι.

Τέλος, οι μισθωτοί σε Ζυρίχη, Σίδνεϊ και Λουξεμβούργο έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη με βάση. Στον τομέα αυτό η Αθήνα καταλαμβάνει την 35η θέση.   Διαδώστε αυτό το άρθρο