Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Όλοι πλην ΑΚΕΛ ζητούν παραίτηση Χριστόφια

Όλοι πλην ΑΚΕΛ ζητούν παραίτηση Χριστόφια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.10.2011 | 21:55
Πρώτη δημοσίευση: 05.10.2011 | 21:50

Όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ ζητούν παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και συγκρότηση μια νέας κυβέρνησης η οποία θα λάβει λαϊκή εντολή για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο το οποίο θεωρούν πως η κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ την οδήγησε.

Ο ΔΗΣΥ με σημερινή του ανακοίνωση χαρακτήρισε «ανομιμοποίητη» την παρούσα κυβέρνηση και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους «για να θωρακίσουν τα συμφέροντα του λαού», υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικού πραξικοπήματος αλλά από την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει «έχουμε υποχρέωση να πάρουμε μέτρα για να παρεμποδίσουμε πολιτικές οι οποίες είναι εις βάρος του λαού».

Το ΔΗΚΟ προτείνει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια. Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης στα Συλλογικά του Όργανα, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και στην κοινωνία προτείνοντας μια στρατηγική ευθύνης και πανεθνικής προσπάθειας ενώ τονίζει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, προτείνοντας σχηματισμό κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας».

Τα κόμματα ζητούν την παραίτηση του Προέδρου «ανταποκρινόμενα στη γενική απαίτηση του λαού», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης. Ιδού η Κύπρος, ιδού και ο λαός της να ερωτηθεί κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Onalert.gr


   Διαδώστε αυτό το άρθρο