Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ορκωμοσία Τραμπ: Επεισόδια με διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον! Συλλήψεις και 1 τραυματίας [pics, vids]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Περίπου 150 μαυροντυμένοι διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων, ενώ τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων στη μέση του δρόμου για να φτιάξουν οδοφράγματα στην Ουάσινγκτον.

Πολλοί από τους βίαιους διαδηλωτές συνελήφθησαν μπροστά σε ένα καφέ Starbucks η βιτρίνα του οποίου καταστράφηκε, όπως και πολλές άλλες βιτρίνες τραπεζών, εστιατορίων και καταστημάτων, ενώ κάδοι απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων αναποδογυρίστηκαν.  

Ένα πλακάτ που κρατούσε η ομάδα έγραφε το σύνθημα “Κάντε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά”.

 

 

 

Βίντεο από διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών με αστυνομικούς, που έκαναν χρήση χημικών.

 

 

 

 

 

 «Γίνονται συλλήψεις», δήλωσε αστυνομικός στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ανθρώπων που προσήχθησαν.   

Ένας πολίτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και ήταν πεσμένος στο έδαφος πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο.    

«Αυτό είναι αξιοθρήνητο», δήλωσε ένας άνδρας προχωρημένης ηλικίας, οπαδός του Τραμπ, που φόραγε ένα κόκκινο καπέλο με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», προφανώς αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό που είχε εξακοντίσει η Χίλαρι Κλίντον εναντίον των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου εκλεγμένου προέδρου, μιλώντας περί «αξιοθρήνητων» ψηφοφόρων.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 επιχείρησαν να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής και πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.

ΦΩΤΟ: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε