Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ψηφίστηκε νόμος που περιορίζει τις διαδηλώσεις

Ψηφίστηκε νόμος που περιορίζει τις διαδηλώσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.05.2012 | 08:47
Πρώτη δημοσίευση: 19.05.2012 | 08:45

Το κοινοβούλιο του Κεμπέκ υπερψήφισε "ειδικό νόμο" που πρότεινε η κυβέρνηση του Ζαν Σαρέστ και ο οποίος υιοθετεί μια σκληρή γραμμή απέναντι στους φοιτητές που απεργούν και διαδηλώνουν εδώ και 14 εβδομάδες κατά της αύξησης των διδάκτρων.

Ο νόμος, υπέρ του οποίου ψήφισαν 68 βουλευτές και κατά 48, περιορίζει το δικαίωμα διαδήλωσης και προβλέπει βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Χιλιάδες άνθρωποι--τρεις ως πέντε χιλιάδες σύμφωνα με τους οργανωτές--διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Μόντρεαλ κατά του νέου νόμου.

Η διαδήλωση σημαδεύτηκε από επεισόδια και βόμβες Μολότοφ στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η αστυνομία να την κηρύξει παράνομη. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία.

Στο κοινοβούλιο, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πολίν Μαρουά τόνισε πως πρόκειται "για μια από τις σκοτεινότερες ημέρες της δημοκρατίας στο Κεμπέκ".

Την αντίδραση και την αποφασιστηκότητά τους να συνεχίσουν τους αγώνες τους, εξέφρασαν οι ηγέτες των φοιτητών και κάλεσαν τους Καναδούς να συμμετάσχουν σε μεγάλη διαδήλωση την Τρίτη στο Μόντρεαλ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο