Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρολίγον τραγωδία στον αέρα

Τρόμος στους ουρανούς πάνω από την Σερβία. Δύο αεροσκάφη παρολίγον να συγκρουστούν στον αέρα.

 

Αεροσκάφος της ισραηλινής El Al λίγο έλειψε να συγκρουστεί με αεροπλάνο της Air France μέσα στον σερβικό εναέριο χώρο. Το περιστατικό έγινε στις 28 Δεκεμβρίου όμως έγινε γνωστό χθες βράδυ.
 
Ένα αεροπλάνο Boeing 777 της El Al με 120 επιβάτες είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη και το αεροπλάνο της Air France τύοπου Airbus 318 που έφυγε από το Παρίσι με προορισμό τη Σόφια με άγνωστο μέχρι στιγμή αριθμό επιβατών.
 
Σύμφωνα με την έρευνα για τις συνθήκες του επεισοδίου αποφάνθηκε πως το Airbus της Air France και το Boeing της El Al πλησίασαν μόλις στα 300 μέτρα καθώς «το γαλλικό αεροσκάφος δεν ακολούθησε τις οδηγίες που δόθηκαν από τους ελεγκτές πτήσης».
 
«Το γαλλικό πλήρωμα σωστά ακολούθησε τις οδηγίες να κατέλθει στα 35.000 πόδια (10.668 μ), αλλά για λόγους που ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί, το αεροσκάφος συνέχισε να κατεβαίνει κάτω από το απαραίτητο και εγκεκριμένο ύψος» για πτήσεις πάνω από το Βελιγράδι, αναφέρει επίσης.
 
Η Διεύθυνση Αεροπορίας της χώρας τονίζει ακόμη πως μία πιθανή σύγκρουση μεταξύ των δύο αεροσκαφών αποφεύχθηκε χάρις «στην έγκαιρη επέμβαση την κατάλληλη στιγμή του ελεγκτή πτήσης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε