Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Πέντε χρόνια στη φυλακή για την κλοπή ενός δαχτυλιδιού!

Πέντε χρόνια στη φυλακή για την κλοπή ενός δαχτυλιδιού!
Μέρα μεσημέρι έσπασε την βιτρίνα κοσμηματοπωλείου, πήρε το δαχτυλίδι και έφυγε για Ταϊλάνδη όπου το πούλησε για να παίξει…χαρτιά!
Σε φυλάκιση πέντε χρόνων καταδικάστηκε ομογενής που βρέθηκε ένοχος για την κλοπή δαχτυλιδιού, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, από γνωστό κοσμηματοπωλείο της Μελβούρνης και το οποίο πούλησε μόλις για 300.000 δολάρια στην Ταϊλάνδη.
 
Πρόκειται για έναν 32χρονο από το Νόρθκοτ της Μελβούρνης ο οποίος χαρακτηρίστηκε από την δικαστή Μάργκαρετ Ριτζκάλα ”εξαρτώμενος από το τζόγο”.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο ομογενής έκλεψε το πανάκριβο δακτυλίδι μέρα μεσημέρι από το κοσμηματοπωλείο Hardy Brothers στις 29 Μαρτίου του 2009. Ο δράστης, όπως αναφέρθηκε, έσπασε τη βιτρίνα του καταστήματος και έκλεψε το δακτυλίδι. Στη συνέχεια διέφυγε στην Ταϊλάνδη όπου εντοπίστηκε, συνελήφθη και εκδόθηκε στην Αυστραλία για να δικαστεί.
 
Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του και παραδέχθηκε, επίσης, ότι έκλεψε ένα άλλο διαμαντένιο δακτυλίδι το 2008, αξίας 26.885 δολαρίων από το Κάμπεργουελ.
 
Ο ομογενής καταδικάστηκε ακόμα να αποζημιώσει με 236.000 δολάρια την εταιρία Hardy Brothers, με 20.000 δολάρια την ασφαλιστική της εταιρία και με 26.885 δολάρια την ιδιοκτήτρια του δακτυλιδιού που έκλεψε από το Κάμπεργουελ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε