Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πέθανε ο ηθοποιός των “Ghostbusters” και “Sopranos” David Margulies

Πέθανε ο ηθοποιός των “Ghostbusters” και “Sopranos” David Margulies

Θρήνος στο Χόλιγουντ για τον ηθοποιό των “Ghostbusters” και “The Sopranos” που πέθανε τη Δευτέρα. Ο θάνατός του, που συνέπεσε με αυτόν του David Bowie, επιβεβαιώθηκε από τον μάνατζέρ του Harry Abrams.

Ο 78χρονος ηθοποιός, που αποφοίτησε από το City College στη Νέα Υόρκη, έκανε το off-Broadway ντεμπούτο του το 1958 στο “Golden 6”. Έγινε γρήγορα αναγνωρίσιμος από τους δεκάδες ρόλους του σε ταινίες και σειρές, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας επιτυχίας των “Ghostbusters” του 1984 όπου υποδυόταν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Ρόλο που επανέλαβε και στο σίκουελ το 1989.

Έπαιξε επίσης στις ταινίες “Ace Ventura: Pet Detective,” “Brighton Beach Memoirs” και “A Most Violent Year”. Στη μικρή οθόνη εμφανίστηκε σε σειρές όπως οι “The Sopranos”, “Northern Exposure”, “Law and Order” και “Touched by an Angel”.

O Margulies είχε μια ακόμα πιο επιτυχημένη πορεία στο Broadway, όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1973 σε μια αναβίωση του “The Iceman Cometh”. Έπαιξε επίσης στα έργα “Conversations With My Father,” “Angels in America: Perestroika” και “Wonderful Town”. Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1971, είχε εμφανιστεί στην πρώτη του ταινία “A New Leaf”. Σύμφωνα με το IMBC, ο Margulies υποδύεται τον βραβευμένο με Νόμπελ συγγραφέα Elie Wiesel στην επερχόμενη τηλεταινία “Madoff”.

Πηγή: Cnn

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε