Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πήγε κόντρα στην Καμόρα και τον μετέθεσαν στη Ρώμη

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πάτερ Ανιέλο Μαγκανέλο «ενόχλησε» με τη δράση του κατά της μαφίας. Και αποφασίστηκε να μετατεθεί από τη Νάπολη στη Ρώμη. Κι ευχαριστώ να λέει δηλαδή…

Ο 52χρονος ιερέας είναι γνωστός στην περιοχή της Σκαμπία, έξω από τη Νάπολη, πως «Prete anticamorra», δηλαδή παπάς κατά της Καμόρα. Τα τελευταία 16 χρόνια ο Μαγκανέλο λειτουργεί στην περιοχή, όπου ανθεί η διακίνηση ναρκωτικών και η παρουσία νονών της ναπολιτάνικης μαφίας, της Καμόρα.

Συνέβαλε στην επιτυχία σειράς διαδηλώσεων κατά της Καμόρα και στη «διάσωση» εκατοντάδων νέων που αντιστάθηκαν στον πειρασμό της παρανομίας και του εύκολου κέρδους. «Αισθάνομαι να βιάζομαι ψυχολογικά, εξαιτίας της διακοπής της αποστολής μου που ξεκίνησα μαζί σας και δεν μου επιτρέπεται να ολοκληρώσω», δήλωσε ο καθολικός κληρικός, στο τελευταίο του κήρυγμα στη Σκαμπία. Η μετάθεσή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων πιστών αλλά και διανοούμενων.

Οι πιστοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τον 52χρονο κληρικό στη Σκαμπία αλλά η απόφαση της ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας, δεν άλλαξε. «Πρόκειται για φυσική εναλλαγή προσώπων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας», έκανε γνωστό η θρησκευτική αποστολή Don Guanella, στην οποία ανήκει ο παπάς. Κατά την αποχώρησή του, τα παιδιά της Σκαμπία για να τον αποχαιρετίσουν ετοίμασαν θέαμα με βεγγαλικά και βαρελότα.

Πάντως, ο ίδιος μιλώντας στα ιταλικά ΜΜΕ αποκάλυψε ότι «τα τελευταία χρόνια, δέχθηκε σαφείς και άμεσες απειλές από τους μαφιόζους της Νάπολης, τουλάχιστον τρεις φορές. Κατά την πιο πρόσφατη, ήταν σαφές ότι οι νονοί της Καμόρα επιθυμούσαν τη μετάθεσή του σε άλλη, λιγότερο καυτή περιοχή. Τώρα, πιθανότατα, οι αρχιμαφιόζοι, θα νιώθουν ικανοποιημένοι», συμπλήρωσε ο πατέρας Ανιέλο, ο οποίος επανέλαβε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη Σκαμπία, ακόμη και ως απλός ιερέας και ως βοηθός του νέου υπεύθυνου της «ιστορικής» ενορίας του.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Καθολική Εκκλησία είναι να αρνηθεί τη θεία κοινωνία στους μαφιόζους και σε όσους τους υποστηρίζουν», δήλωσε, τέλος, ο 52χρονος ιερέας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε