Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πολωνία: Προβάδισμα Κομορόφσκι για την προεδρία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εκλογή του Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι στην προεδρία της Πολωνίας «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Ο Κομορόφσκι συγκεντρώνει το 53% της προτίμησης των ερωτηθέντων έναντι 42% του συντηρητικού αντιπάλου του, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, αδερφού του τέως προέδρου που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Gfk Polonia σε δείγμα 1.000 ατόμων για λογαριασμό της συντηρητικής εφημερίδας Rzeczpospolita, το 5% των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι, ενώ η συμμετοχή ανέρχεται στο 48%.

Στον πρώτο γύρο, ο ασκών χρέη προέδρου της χώρας και πρόεδρος του πολωνικού κοινοβουλίου Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι του φιλο-ευρωπαϊκού κόμματος «Πλατφόρμα των Πολιτών», εξασφάλισε το 41,22% των ψήφων, έναντι 36,74% του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη».

Ρόλο ρυθμιστή στο δεύτερο γύρο κρατά ο υποψήφιος της αριστεράς Γκρεγκόρ Ναπιεράλσκι, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό-έκπληξη 13,7% στον πρώτο γύρο. Την Κυριακή το βράδυ, οι δύο υποψήφιοι πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι στο πρώτο τους τηλεοπτικό debate.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε