Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προβλέψεις για τον καιρό στη Γερμανία μέχρι τον Αύγουστο

Προβλέψεις για τον καιρό στη Γερμανία μέχρι τον Αύγουστο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.04.2012 | 22:55

Για το υπόλοιπο καλοκαίρι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα είναι ελαφρά υψηλότερη από την κανονική.

Δροσερός και άστατος θα είναι, για όλο τον υπόλοιπο Απρίλιο και τον Μάιο, ο καιρός στη δυτική, τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με τον Γερμανό μετεωρολόγο Γκέοργκ Μίλερ, ο οποίος βασίζει τις προβλέψεις του στο χαμηλό βαρομετρικό που επικρατεί στην περιοχή.

Ο Μίλερ αναμένει ότι η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη από τη συνηθισμένη για την εποχή, με συχνές βροχοπτώσεις ιδίως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη. Στη Βρετανία ωστόσο δεν θα παρατηρηθούν έντονες βροχές, γεγονός που σημαίνει ότι η ξηρασία μπορεί να παραταθεί μέχρι και τα τέλη της άνοιξης.

Ο Γερμανός μετεωρολόγος εργάζεται για την Point Carbon, μια εταιρεία του ομίλου Thomson Reuters η οποία παρέχει δεδομένα για τις αγορές ενέργειας, φυσικού αερίου και διοξειδίου του άνθρακα. Πριν από τέσσερις εβδομάδες προέβλεπε ότι ο Ιούνιος θα είναι σχετικά ζεστός, μια πρόβλεψη που πλέον δεν την θεωρεί τόσο σίγουρη.

Για το υπόλοιπο καλοκαίρι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα είναι ελαφρά υψηλότερη από την κανονική για την εποχή ενώ θα σημειωθούν και βροχές, εντός των φυσιολογικών πλαισίων, σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη. Δεν υπάρχουν προς το παρόν σαφείς ενδείξεις για ακραίες θερμοκρασίες και παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός! Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός!
  2. Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη,  μούλιασε  η Πάτρα Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη, "μούλιασε" η Πάτρα
  3. Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι! Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι!
  4. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες] Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες]
  5. Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο! Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο!
  6. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία